Zdravo i ukusno

3 RECEPTA za detoks pića koja POMAŽU MRŠAVLJENJE

Sezona praznika i slava je vreme kada organizam opterećujemo viškom hrane i zato je korisno da znate kako da napravite napitak za detoksikaciju.

20.01.2022 11:56

3 RECEPTA za detoks pića koja POMAŽU MRŠAVLJENJE
pexels.com

Voda je oduvek igrala važnu ulogu prilikom gubljenja kilograma i smatra se za "čudesnu tečnost". Međutim, kada se kombinuje sa pojedinim prirodniim sastojcima, dobija se odličan napitak za detoksikaciju.

Skidanje viška kilograma je težak zadatak, posebno kada su dostupne brojne zbunjujuće dijete i programi za  mršavljenje. Ipak, ako zdrave napitke uvrstimo u svoju dnevnu rutinu, posao će biti mnogo lakši. Prosečnom čoveku je potrebno od 3 do 4 litre vode svaki dan, a ako je začinite sa đumbirom, limunom i sličnim zdravim namirnicama, samo ćete učiniti uslugu svom organizmu koji će se lakše osloboditi od toksina.

Ovo su tri napitka koji podstiču mršavljenje tako što pomažu detoksikaciju tela.

Limun, đumbir i malo meda

Limun i đumbir su dva favorita kada je zdrava ishrana u pitanju. U čašu mlake vode iscedite pola limuna i narendajte pola centimentra đumbira. Konzumiranje ovog napitka u normalnim količinama će pomoći izbacivanje toksina iz organizma. Đumbir smanjuje osećaj gladi, dok je limun veliki izvor vitamina C i antioksidanata. Po potrebi, u piće možete dodati i malo meda.

pexels.com

Uvrstite zdrave napitke u svoju dnevnu rutinu

CImet i med

Cimet i med su dve čudesne namirnice sa mnogo zdravstvenih benefita. Cimet je odličan u borbi protiv virusa, bakterija i glivica, a med je prepun antioksidanata. Cimet i med pomešajte u mlakoj vodi i dobićete piće koje smanjuje rizik od srčanih bolesti, smanjuje upale i ubrzava topljenje viška kilograma.

Krastavac i nana

Piće sa mentom i krastavcem je ukusno, hranljivo i osvežavajuće. U flašu vode dodajte nekoliko komada krastavca i malo sveže iseckanog lišća nane. Ovaj napitak možete da pijete svaki dan jer pomaže mršavljenje, snižava krvni pritisak i čak sprečava pojavu raka.

 

Komentari (0)