Odrasli

IMA VIŠE OD 600 KILOGRAMA I JEDVA JE PREŽIVEO SERIJU MOŽDANIH UDARA! Priča ovog momka izaziva jezu, a njegov novi potez je ŠOKANTAN! (VIDEO)

Prekomerna gojaznost umalo nije ubila Britanca Džejsona Holtona kojem su počeli da otkazuju organi, ali koji uprkos tome sada u domu ima bizarne zahteve.

19.09.2022 10:01

IMA VIŠE OD 600 KILOGRAMA I JEDVA JE PREŽIVEO SERIJU MOŽDANIH UDARA! Priča ovog momka izaziva jezu, a njegov novi potez je ŠOKANTAN! (VIDEO)
twitter

Gojaznost je sve češća bolest modernog doba, posebno zbog manjka svesti o tome koliko nam prejedanje može ugroziti zdravlje, a neretko i život. Sa takvom sudbinom susreo se Džejson Holton, zvanično najdeblji čovek u Velikoj Britaniji, koji ima oko čak 600 kilograma. 

Njega je samo nekoliko trenutaka delilo od smrti kada su vitalni organi počeli da mu otkazuju pod prevelikim pritiskom njegovog masivnog tela. Sa svoje 32 godine prolazi kroz pravu agoniju i svakodnevnu životu borbu. Džejson je preživeo celu seriju manjih moždanih udara. S obzirom na njegovu kilažu, bolničari koji su došli po njega u vreme kada je maltene ostao paralizovan, čitava dva sata pokušavali su da ga odvezu u bolnicu. Lekari su se plašili da neće preživeti noć.

Džejson je nakon drame zbrinut u privatnom domu za stara lica, ali tu kreću novi problemi. Naime, on sada smatra da ga ne hrane dovoljno, te da dijeta sa smanjenim unosom kalorija krši njegova ljudska prava. 

Džejsonov zdravstveni kolaps desio se samo nekoliko dana nakon što je u Britaniji umro prethodno najteži čovek. On nije dočekao 56. rođendan.

O svemu kroz šta je prošao, Holton je govorio u intervjuu za britanski tabloid "The Sun":

- Da nisam pozvao Hitnu pomoć, bio bih mrtav. Osetio sam da ne mogu da dođem do vazduha i da ću se ugušiti. Kada su lekari konačno stigli, trebalo im je više od sat vremena da me izvuku iz stana jer ne mogu da se oslanjam na noge. Kada su me odvezli u bolnicu, medicinska sestra je naglas rekla: "Organi ti otkazuju zbog prekomerne gojaznosti". Očigledno je da sam bio na ivici potpunog haosa. Koliko sam razumeo lekare, misle da sam imao krvne ugruške, ali to nisu mogli sa sigurnošću da potvrde. Ono što znam, jeste sam imao čitav niz moždanih udara - počinje Džejson svoju ispovest.

Prema njegovim rečima, već duže vreme pre hospitalizacije je osećao da sa njegovim zdravljem nešto nije u redu. 

- Bio sam veoma pospan, malaksao i nisam imao snage ni da govorim. Dali su mi odmah dve tablete protiv zgrušavanja krvi i morali u potem mašine da mi ubace oko 10 litara vode kako mi bubrezi ne bi otkazali. Znam da bi trebalo da budem srećan što sam uopšte živ, ali ne mogu da budem zadovoljan uslovima i restrikcijama pod kojim sam sada - otkrio je Džejson.

Džejson nije ni svestan u kakvom je haotičnom stanju njegov organizam, čak ni nakon već preživljenih problema koje je imao kada su ga dizalicom iznosili iz stana.

Inače, u tom poduhvatu je učestvovalo 30 vatrogasaca, a bilo je i drugog pomoćnog osoblja koje ga je iznosilo iz sobe porodične kuće. Tada je prebačen u obližnju bolnicu gde je lečen od nakupljanja vode u organizmu, oteklih nogu, kao i pucanja kapilara. Limfni čvrovi su mu se zapošili i bio je na ivici života i smrti.

Džejson je uspeo da smrša pre poslednjeg odlaska u bolnicu, ali je priznao da je ponovo počeo da jede slatkiše i da puši oko 30 cigareta dnevno. Sada sa novim restrikcijama on se konstantno žali, ali ne na zdravlje, već na to što ne može da jede kao ranije.

 - Ne dozvoljavaju mi da popijem više od litar i po tečnosti dnevno. Ja sam ljudsko biće i imam svoja prava, ograničili su mi hranu na nemogući minimum. Kakvo je ovo društvo kada su mi ograničena prava da jedem i pijem šta hoću i kada hoću? Ovako mi samo dodatno otežavaju život i muče me.  Prestao sam da pušim, ograničen sam na jedan obrok dnevno i prestao sam da naručujem brzu hranu. Rade mi terapije, ali ne razumeju da ne mogu da ispunim njihove zahteve. Pa ja ni u kolica više ne mogu da stanem. Iskreno, ne znam šta će biti sa mnom u budućnosti, mislim da nikada više neću videti svoj dom - završava svoju ispovest očajni Džejson. 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)