Odrasli

JEO JE 166 DANA SAMO ŽIVO MESO! Ono što mu se dogodilo je šokantno! (VIDEO)

Džon je preko noći zbog svojih bizarnih navika prikupio više od 144 hiljade pratilaca na Instagramu, a sad su njegovi fanovi zabrinuti za njegovo zdravlje.

29.04.2022 13:00

JEO JE 166 DANA SAMO ŽIVO MESO! Ono što mu se dogodilo je šokantno! (VIDEO)
instagram reels/printscreen-rawmeatexperiment

Američki Instagram influenser, koji se predstavlja kao Džon, već 166 dana jede samo sirovo meso. On je zbog toga ozbiljno zabrinuo svoje obožavaoce koji se plaše da je na ivici ludila.

Čovek koji stoji iza Instagram naloga „rawmeatexperiment” krajem prošle godine je počeo da primenjuje neobičan način ishrane i našalio se da će se tako hraniti „svakog dana dok ne umre od bakterija”. 

U skladu sa prirodom?

Naime, on jede samo žive šnicle, ribu i piletinu, a pije žumanca, nekuvano životinjsko mleko i samo "prirodnu" vodu, prikupivši na taj način više od 144 hiljade pratilaca. Ipak, njegovi obožavaoci su sada veoma zabrinuti jer je počeo da objavljuje bizarne stvari na društvenim mrežama, a neki misle da mu je zapravo sirovo meso došlo glave.

U jednoj objavi on je napisao da je meso jedina hrana na koju niko na svetu nije imao loše reakcije.  

- Meso je jedina hrana na koju niko nema loše reakcije, osim onih krpelja koji izazivaju teksašku groznicu, a uginule životinje su jedina grupa namirnica koja ima sve mikronutrijente koji su potrebni čoveku. Prateći ljude mesoždere naučio sam mnogo o prirodi, poljoprivredi, zemljištu, istoriji, ishrani i ostalom - naveo je on. 

Reakcije fanova

Kao odgovor, njegovi fanovi su požurili da to prokomentarišu i dovedu u pitanje njegov način razmišljanja, ali i da mu daju korisne savete kako da mu ishrana bude malo zdravija.

- Pij više vode, brate - rekao je jedan.

- Pogledajte ovu stranicu i recite mi da li je lud, poludeo ili na ivici ludila - našalio se drugi.

Jedan pratilac je rekao da su se njegovi roditelji složili da on to verovatno radi kako bi privukao pažnju.

- Pokazao sam tvoje objave svojoj mami i njenom dečku i to je jednostavno bilo previše za njihove umove. Jedini način na koji su mogli da “svare” ono što sam im pokazao jeste bio tako što su sami sebe ubeđivali da mora da si veoma bolestan i da umireš svake noći, a zatim da se vratiš i uradiš sve to ponovo sledećeg dana čisto da stekneš „još ponekog pratioca“ - stoji u jednom od komentara.

S druge strane, jedan od njegovih fanova je objasnio da bi analize krvi bile jedini način da se uveri da mu eksperiment zapravo ne šteti, piše britanski Miror

- Hoćete li ikada uraditi analize krvi i objaviti svoje rezultate?? - upitala je ta osoba.

Šta kažu lekari?

Čak i bez ikakvih analiza krvi, čini se da postoji jasan i nedvosmislen stav lekara o tome da li bi trebalo redovno jesti sirovo meso. Sa sigurnošću se, naime, može reći da se to nikako ne preporučuje. Postoji niz problema sa kojima će se osoba koja redovno konzumira sirovo mese verovatno suočiti, a to uključuje i potencijalno trovanje.

Doktori naglašavaju da uobičajeni patogeni u sirovom mesu uključuju salmonelu, Clostridium perfringens, Ešerihiju koli, Listeriju monocytogenes i Campylobacter. Simptomi bolesti koje se prenose hranom uključuju mučninu, povraćanje, dijareju, grčeve u stomaku, groznicu i glavobolju.

U većini slučajeva, pravilna termička obrada mesa uništava potencijalno štetne patogene. S druge strane, patogeni ostaju u sirovom mesu. Dakle, unos sirovog mesa u velikoj meri povećava rizik od razvoja bolesti koje se prenose hranom, te bi to trebalo izbegavati ili činiti sa velikim oprezom.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)