Dobra hrana

ŠEST NAMIRNICA ZA DOBRO RASPOLOŽENJE: Pri tome su i zdrave

Nutricionisti savetuju konzumiranje ovih namirnica kako bi se u organizmu stvorio osećaj zadovoljstva

23.01.2022 10:00

ŠEST NAMIRNICA ZA DOBRO RASPOLOŽENJE: Pri tome su i zdrave
Pixabay

Za sreću i dobro raspoloženje je nekada zaista potrebno malo i to ćete saznati iz ovog našeg teksta koji će vam preporučiti šest namirnica zbog kojih ćete se oraspoložiti na prirodan način.

Nutricionisti tvrde da postoje namirnice koje na prirodan način dovode do nasmejanih lica.

Pixabay

Kockica ili dve čokolade će odmah popraviti raspoloženje

 

Čokolada

Verovatno ste i sami prvi pomislili na čokoladu. Odavno nije tajna da nekoliko kockica stvara osećaj zadovoljstva. Ako hoćete zdraviju varijantu čokolade, onda konzumirajte crnu i to onu koja sadrži više od 70% kakaa. U njoj ima dosta magnezijuma i antioksidanasa koji u organizmu stvaraju osećaj zadovoljstva, a samim tim i sreće.

Pixabay

Banane umanjuju stres

 

Banane

Banane su bogate kalijumom koji organizmu daje energiju. Ali i donosi dobro raspoloženje jer sadrži velike količine vitamina B koji je zadužene za pozitivna osećanja.

Za bananu se veruje da je dobar borac protiv srčanog udara, kao i da smiruje i smanjuje stres što su osnovni preduslovi za bolje raspoloženje, piše LifeStyle.

Pixabay

Umerene količine kafe doprinose boljem raspoloženju

 

Kafa

Kafa ne samo da razbuđuje već ima i osobinu da briše negativne misli i stvara bolje raspoloženje. Preporučuje se pijenja kafe u umerenim količinama i izbegavanje dodavanje šećera.

Pixabay

Nutricionisti savetuju konzumiranje jaja nekoliko puta nedeljno

 

Jaja

Nutricionisti savetuju konzumiranje jaja nekoliko puta nedeljno jer obiluju proteinima i sadrže velike količine vitamina D koji pomaže izgradnji boljeg imuniteta. Svi ti korisni sastojci utiči na bolje raspoloženje.

Pixabay

Orašasti plodovi doprinose boljem snu

 

Orašasto voće        

Sve vrste orašastih plodova su zdrave i dozvoljene grickalice koje doprinose dobrom raspoloženju. Oni utiču i na san jer sadrže melatonin, što je ključno za ublažavanje stresa. A čim ste dobro naspavani, odmah ste bolje raspoloženi.

Pixabay

Male količine paste sa drugim zdravim namirnicama doprinose boljem raspoloženju

 

Testenina

Testenina je na spisku ozloglašene hrane jer goji. Ali male količine sa ostalim zdravim sastojcima vas neće ubiti. Naime, testenina sadrži malo masnoće i dosta ugljenih hidrata koji daju osećaj sitosti, kao i energiju koja oslobađa seratonin koji je ključan za osećaj sreće i zadovoljstva.

Mala porcija paste pomaže da endorfin i vitamin B učine pozitivne stvari u organizmu i obezbede dobro raspoloženje.

Verovatno je to razlog zašto su Italijani uvek veseli i razdragani, a ne važe za gojaznu naciju.

Komentari (0)