Jedite zdravo!

EVO ŠTA VOLE DA JEDU HOROSKOPSKI ZNAKOVI: Trudite se da uživate u zdravoj hrani koja vam prija!

Horoskopski znakovi moraju da paze na svoje zdravlje, a svakom od njih odgovara drugačija hrana.

24.11.2021 19:29

EVO ŠTA VOLE DA JEDU HOROSKOPSKI ZNAKOVI: Trudite se da uživate u zdravoj hrani koja vam prija!
pexels.com

Ono što volite da jedete nije nužno ono što je vašem organizmu potrebno, a ponekada baš to nikako ne možete da smislite. Pokušajte da budete dobri prema sebi, te konzumirajte hranu koja će vašem telu prijati. Iznenadiće vas koliko će vam to popraviti raspoloženje i povećati energiju. Da bi vam olakšao posao portal Srećna republika pokušao je da nađe hranu koja odgovara svakom horoskopskom znaku.

OVAN

Ovaj vatreni znak ima ubrzan metabolizam, ali ume da pretera sa hranom. Iako vole da jedu meso, posebno sa roštilja, njihovom organizmu ipak više prijaju ribe i salate, koje neće previše opteretiti želudac. Kako su oni najveća deca horoskopa, neretko preteruju u konzumaciji hrane, te im je ovo opasna slaba tačka, koju bi morali da nauče da kontrolišu.

BIK

Bik voli i da kuva i da sprema ili da naruči hranu iz najotmenijeg restorana, da ode negde gde je ne samo dobra kuhinja nego i dobra muzika, dobro vino. Blaga hrana na bazi mlečnih proizvoda smiriće njegovu preterano ljutitu i pravdoljubivu prirodu.

BLIZANCI

Blizanci se ponašaju kao prava deca, te ih je nekada jako teško zadovoljiti. U stanju su da kriju slatkiše ispod kreveta, da se napijaju ili da „mrze“ hranu tako da pogoditi njihov ukus je veoma teško.Njima u ishrani nedostaje discipline i kao prvo morali bi da se oslobode navike da piju gazirana pića, razne grickalice. Domaća kuhinja, kajmak, sir, meso na roštilju, ali u malim količinama ili orijentalna hrana, posebno kineska kuhinja može da im prija. Najvažnije kada je ishrana u pitanju je da ne doručkuju u tri poslepodne i da ne jedu picu u dva po ponoći.

RAK

Rakovi kuvaju kada moraju, a tada je to zaista maestralno. Velike količine kafe, alkohola i čokolade sastavni su deo njihovog menja. Žene su sklone da jedu kuvano slatko od voća, sladoled, muškarci vole roštilj. Mali broj predsavnika ovog znaka zna da treba da jede mnogo zelene salate i plodva mora, posebno jer ga jedino to čini zdravim.

LAV

Toliko je neumeren kada je reč o hrani da uglavnom ne može da prođe ni pored jednog kioska sa hamburegerima, voli ljuto, a i voli pivo, sve što je penušavo, sve što je nezdravo. Treba ga uhvatititi i prisiliti ga da jede samo ono što njegovom organizmu odgovara, a to je lagana barena hrana, ali ne bez mesa jer lavovi su predatori pa se tako ponašaju i humani predstavnici ovog znaka. 
 

DEVICA

Devica je kao dete bila sklona da se duri dok joj ne daju čokoladu, sladoled ili bombone ili jednostavno nije ništa jela. Odrasli pripadnici ovog znaka nisu ništa bolji. Najviše im odgovaraju lagane čorbe, uglavnom potaži, nije mesojed pa neće „otkinuti“ na roštilj.
 

Vaga

Zdrava hrana za vagu je integralni prinač, zelena salata, istočnjački začini, plodovi mora i sve to „začinjeno“ ljubavlju u lepoj atmosferi. Vaga voli da je svi ostave na miru i njen problem može biti opterćenost bubrega zbog čega treba da uzima dosta minerlane vode, ali negazirane, i biljni čajevi.

ŠKORPIJA

Predstavnici ovog znaka vole druge da šokiraju, između ostalog i svojim ukusom. Oni će tražiti kavijar u  kafani pored puta ili proju u najeminentijem restoranu. Istini za volju, zadovoljava se krvavim biftekom, crnim vinom, voli lignje, može da proba egzotične začine, meksičku kuhinju. Zdrava hrana, škorpju čini zadovoljnu. 

STRELAC

Uglavnom jede po restoranima i ovaj predstavnik zodijaka je razlog što cvetaju lanci brze hrane. Voli ljuto kečap, snef, začinjena hrana ga energetski podiže uz neka energetska pića. Voli kokosovo mleko, kokosovo brašno i slatkiše. Trebalo bi da izbegava veće količine kafe i svih preterano stimulativnih pića, i da pređe na baren krompir i pirinač.

JARAC

Iako pokušava da bude disciplinovan po pitanju ishrane, teško mu to polazi za rukom kada je u pitanju domaća kuhinja. Voli kajmak, mladi sir, jogurt, i pošto su mu slaba tačka kosti i manjak kalcijuma, odovara mu jezgrovito voće, posebno badem i orah. Jarac voli biljne čajeve i pokušava da bude umeren u svemu. 

VODOLIJA

Vodolija voli da bude obaveštena o svemu što se tiče zdrave ishrane ali ne vodi, osim retkih predstavnika ovog znaka, zdrav život. Previše pića, brza hrana, takođe mogu narušiti zdravlje Vodolije koja važi za prilično nervozan znak. Trebalo bi da se orijentiše na kinesku hranu, bareno povrće, plodove mora i bela vina. 

RIBA

Evo jednog znaka za koji se ne zna da li više voli da pije ili da jede. Naravno, vino, koka kolu ili slatkiše. Ribe vole da eksperimentišu u kuhinji i često prave pice, makarone, vole italijansku kuhinju, plodove mora, beli mladi sir. Piletinu treba da izbegava kao i sve prerađevine životnjskog porekla. Trebalo bi da jede što više orijentalnog voća, mango, kivi, banane.

Komentari (0)