Ovo morate da znate

BOLEST I HOROSKOPSKI ZNACI: Blizanci moraju da paze na pluća, a Škorpije...

Ukoliko znate od čega ćete bolovati možete i da se zaštitite, a mi vam tu mogućnost sada i donosimo.

19.11.2021 17:17

BOLEST I HOROSKOPSKI ZNACI: Blizanci moraju da paze na pluća, a Škorpije...
pexels.com

Svako od nas podložniji je nekim bolestima nego drugi ljudi oko nas, zbog čega stalno visimo po lekarima i bez prestanka razmišljamo kako da rešimo neki zdravsteni problem. Međutim, šta ako biste znali šta vas od problema očekuje u životu? Da li biste se potrudili da ih unapred rešite?

Ako je odgovor na to pitanje da, onda treba da pročitate tekst do kraja i otkrijete koji horoskopski znakovi pate od koje bolesti!

OVAN

Češće od drugih znakova naginjete glavoboljama, te poteškoćama s očima i ušima. Skloni ste neuralgijama, groznicama i upalnim procesima. Morali biste da odlazite redovno na stomatološke preglede i da održavate higijenu usta. Vrlo ste ponosni i neretko vas muči strah od neuspeha što vam stvara dodatna opterećenja.

BIK

Vrat i grlo vaše su osetljive tačke. Ukočenja su izvesna u gornjem delu kičme. Takođe, možete oboleti od angine i imati smetnje s glasom, odnosno glasnim žicama. Osetljivi ste na hladnoću, ‘napadaju’ vas prehlade propraćene kašljem, a imunitet vam pada u zimskim mesecima. Vaš znak je povezan i sa poremećajima u ishrani, kao i hormonskim poremećajima. 

BLIZANCI

Vaš znak vlada rukama, ramenima, šakama i plućima. Uvijek ste u nekom pokretu, radite nekoliko stvari istovremeno, a kada mirujete previše razmišljate. A taj ‘superbrzi’ ritam života, te previše razmišljanja ponekad može biti izvor velike mentalne napetosti. Pomalo haotičan i užurban način života može dovesti do psihosomatskih promena, a pritom su vam najosetljiviji disajni putevi, posebno sinusi. Kao blizanac možete naginjati alergijama i češće oboljevati od bronhitisa. Ako ste pušač, prekinite sa tom lošom navikom i naučite se odmarati.

RAK

Senzibilni ste i sve što vas potrese, uznemiri ili pozitivno potsakne osetićete u stomaku. To područje kao da je vaš životni kompas, detektor koji vas upozorava na opasnost, ali i na dobre stvari. Stoga tu leži i veliko opterećenje, pa ste osetljiviji na bolesti stomačne šupljine. Račice su osetljive i na grudi, pa je pametno jednom godišnje podvrći se mamografiji i ultrazvuku.

LAV

Vaša planeta, Sunce, daje vam mnogo vitalnosti i dobrog zdravlja, no svi, pa tako i vi, imate neku slabu tačku. Vaš znak vlada srcem i prsima, kao i leđima. Kad ste uznemireni, verojatno osetite ubrzano lupanje srca i možda češće od drugih posećujete lekara zbog aritmije i sličnih smetnji. Ponekad vam i visok pritisak može zadati poteškoće, zato je bitno izbeći akumulaciju stresa i napetosti. Redovne masaže, kao i fizička aktivnost, posebno pilates, mogu vam pomoći kod ukočenosti i bolova u leđima.

DEVICA

Osoba ste koja puno razmišlja, duge sate provodite u analizama svega što vam se događa, a to može biti izvor stalnog nemira i opterećenosti. U vašem slučaju neke zdravstvene smetnje mogu biti psihosomatske prirode, posebno ako ste duže vreme nezadovoljni i opterećeni. Pod ingerencijom vašeg znaka nalazi se probavni trakt i nervni sistem. Skloniji se nadutosti i neredovnoj stolici, zato je neophodno da izbegavate ugljenehidrate, da pijete puno vode i da jedete kuvanu i nezačinjenu hranu.

VAGA

Vaš znak vlada bubrezima, donjim delom leđa i kožom. Možda su vam zvezde poklonile poseban blagoslov lepe kože i gotovo porcelanskog tena, no činjenica je da sa vremena na vreme možete imati i nekih problema s kožom, kao što su alergijske reakcije, dermatitis, seboreja i sl. Naime u vašem slučaju upravo se na koži manifestiraju psihičke ili zdravstvene smetnje. Osim toga skloniji ste prekomernom zadržavanju tečnosti u telu, pa morate piti više vode, izbegavati presoljenu hranu, konzervisane namirnice i slane sireve.

ŠKORPIJA

Vi ste izdržljivi, puni energije i jedan od vaših blagoslova je odličan oporavak od svih problema, pa i onih zdravstvenih. Vaše područje su genitalni organi, prostata, žuč, debelo crevo i rektum. Skloniji ste genitalnim infekcijama, pa praktikulte siguran seks. Naginjete upalama mokraćnih puteva i stvaranju kamena u bubrezima. Emocionalno stresne situacije mogu uticati na vaš libido, a kod muškaraca i na probleme s erekcijom.

STRELAC

Pozitivan uticaj vaše planete, Jupitera, ogleda se u pozitivnoj životnoj energiji, entuzijazmu i optimizmu, a zdravstveni problemi i životne krize nastaju tek kad izgubite veru u sebe. Zato je dobro posvetiti se ličnom i duhovnom razvoju čime ćete znatno podići kvalitet svog života. Vaša područja organizma su jetra, kukovi i bedra. Trebalo biste izbegavati prekomerno konzumiranje alkohola i lekova te iz ishrane izbaciti masnoće. Osim toga skloniji se gihtu i išijasu. Češće od drugih podležete sportskim povredama. 

JARAC

VI ste osoba koja vodi računa o svom zdravlju, što je odlično, ali razlog za to ponekad može biti razlog i hipohondrija. Da, strahovi jesu vaši najveći neprijatelji, a posledice takvog života se mogu odraziti na vašoj psihi. Lako ćete upasti u depresivna i teskobna stanja. Naučite da se opustite. U poodmakloj dobi naginjete ka reumatizmu. Preporučuje se konzumacija kalcijuma i C. Vama je potrebna svetlost, ne zatvarajte se unutar četiri zida, izlažite se sunčevim zrakama.

VODOLIJA

Zbog prekomernog rada ponekad ste skloni da zanemarite granice izdržljivosti svog organizma kao i njegove potrebe. Tako dolaze i zdravstvene smetnje koje se odraziti na zdravlje vašeg srca, kardio-vaskularnog sistema, kao i na želudac. Osetljive tačke tela su vam i kolena, potkolenice i gležnjevi. Vaš um je vaše najjače oružje, no ponekad se može i okrenuti protiv vas te vas uvesti u neka uverenja koja vam više štete nego koriste. Za vas je bitna unutrašnja ravnoteža, izbegavajte bilo kakve krajnosti.

RIBE

Snovi igraju veliku ulogu u vašem životu. One koje stvarate u budnom stanju bitno je ostvariti jer time ostvarujete sebe i postajete srećna osoba. Snovi koji se javljaju dok spavate često mogu biti burni, intenzivni i prediktivni. Nesanica je za vas posve normalna stvar, kao i slični poremećaji spavanja. Vaše slabe tačke su stopala i vene. Kad ste nesrećni i nezadovoljni naginjete begu od stvarnosti i to neretko uz pomoć alkohola i lekova za smirenje.

Komentari (0)