Odrasli

2 PRVA SIMPTOMA RAKA SAM IGNORISALA, A ONDA JE SEVNUO NEIZDRŽIV BOL! Mislila sam da sam samo umorna, a najednom sam hitno operisana i dijagnoza je bila RAZORNA!

Lusi Traher (25) se probudila iz anestezije i bila je prinuđena da se suoči sa najgorom vešću.

13.10.2024 13:30

2 PRVA SIMPTOMA RAKA SAM IGNORISALA, A ONDA JE SEVNUO NEIZDRŽIV BOL! Mislila sam da sam samo umorna, a najednom sam hitno operisana i dijagnoza je bila RAZORNA!
Instagram/lucytrahair

Mlada mama Lusi Traher (25) je iznenada počela da oseća bolove u stomaku, a bila je i sve umornija i mučilo ju je nadimanje. Tome, međutim, nije pridavala preveliku pažnju, budući da je radila više nego inače, a manje spavala. Ipak, ubrzo joj se stanje pogoršalo i usledila je strašna dijagnoza - rak jajnika, a uz to i bolno saznanje da neće moći da ima još dece.

Lusi zamera sebi što ove suptilne znake da nešto nije u redu nije primetila ranije, ali kada su grčevi u stomaku postali neizdrživi, otišla je kod lekara i saznala ono najgore.

- Bila sam iznenađujuće mirna i pribrana kada su mi doktori saopštili vesti. Možda je to samo bio odbrambeni mehanizam, ali dala sam sve od sebe da ne dozvolim strahu da me pobedi. Tek kasnije sam prošla kroz klasičnu fazu "ovo nije fer, zašto se to meni dešava". Što je najveća ironija, nikad se nisam osećala zdravijom, išla sam u teretanu. Čak sam uzela i porodiljsko da bih bila kući sa ćerkicom - prisetila se Lusi.

Instagram/lucytrahair

Lusi Trajher se nakon dijagnoze osećala odlično, što ju je zbunjivalo 

Prema njenim rečima, iako je bila na CT skeneru, ultrazvuku, a uradila je i biopsiju i krvnu sliku, rezultati su bili veoma nejasni.

- Nekoliko dana kasnije me je doktor nazvao i rekao da imam cistu koja ne izgleda normalno i da je potrebna operacija. Čak ni tada nisu znali da li je tumor kancerogen ili ne. Posle intervencije su mi objasnili da imam rak janika u trećoj fazi, što je iznenadilo lekare jer ovaj kancer obično pogađa žene starije od 64 godine - otkrila je mlada žena.     

Instagram/lucytrahair

Lusi Traher sa suprugom koji joj je bio najveća podrška

Tokom operacije doktori su morali da urade totalnu histerektomiju (prim. aut. uklanjanje materice), zbog čega Lusi više neće moći da ima decu. Takođe, lekari su morali da joj odstrane slepo crevo i deo tkiva sa abdomena.

- Treba da počnem sa hemoterapijom kako bih uklonila i poslednje čestice zaraženog tkiva, koje lekari nisu mogli da izvade. Ono što je najveći problem jeste da moja vrsta kancera slabije reaguje na zračenje. Iako je trenutno nejasno u kakvom sam zdravstvenom stanju, psihički sam spremna za sve što me čeka. Za mene je ovo tek početak - zaključila je Lusi, prenosi Daily Mail.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)