Odrasli

OVO SRBI MASOVNO KORISTE, A JEDNOG MUŠKARCA JE OSAKATILO: Eksplodiralo mu je u džepu, kiselina je pojela meso (FOTO)

Morao sam ponovo da naučim da hodam uz konstantan bol u nozi, a imao sam osećaj da gori, rekao je u ispovesti ovaj muškarac.

11.10.2024 14:35

OVO SRBI MASOVNO KORISTE, A JEDNOG MUŠKARCA JE OSAKATILO: Eksplodiralo mu je u džepu, kiselina je pojela meso (FOTO)
shutterstock.com

Mnogi kada žele da prestanu da puše koriste elektronske cigarete u nadi da je to bolje rešenje, ali često shvate da su pogrešili. Nakon objave koja je podeljena na društvenim mrežama, mnogi su se zainteresovali, a pre svega oni koji su aktivni i konzumiraju elektronske cigarete. U Srbiji, najčešće ćete videti kako odrasle, tako i maloletnike da koriste "vejp". To je elektronska cigareta, odnosno uređaj u koji se sipa ulje sa nikotinom. Svoje loše iskustvo podelio je i muškarac po imenu Robert Kejn.

JASON HENRY / Newscom / Profimedia

Muškarcu je eksplodirala vejp cigareta u džepu

On je ispričao užasno iskustvo koje mu se dogodilo. Baterija njegove e-cigarete je eksplodirala u džepu, a kiselina mu je "pojela" meso. Tvrdi da je bol kao kada stavite nogu u rernu, dok mu je kiselina prolazila kroz butinu i potkolenicu. On je isprobavao vejp u želji da odustane od cigareta

Nakon svega što mu se dogodilo, dao je hitno upozorenje drugima koji to konzumiraju.

- Bio je to isti zvuk kao kada prvi put zapalite vatromet. A onda sam imao neverovatan bol u nozi koji peče. Video sam malo dima pa sam spustio farmerke i pantalone do kolena, ali onda sam shvatio da sam go. Tako sam brzo podigao pantalone i onda je došlo do varnica i drugog praska - naveo je on u svojoj ispovesti, prenosi Daily Mail.

Izgoreli ostaci baterije pali su na pod dok su povređenog čoveka njegov brat i sestra hitno prevezli u bolnicu Vitenšo. Nakon što su ga polili toplom vodom, lekari su rekli tehničaru da je kiselina prodrla kroz tri sloja kože i da je to jedna od najgorih povreda koje su ikada videli.

- Bilo je užasno, kao da sam bio u vatrenoj kugli. Sestre su mi gulile kožu. Izgorelo je tako duboko da ste mogli da vidite moj mišić - neopisivo - rekao je on.

On je proveo 12 dana na odeljenju za opekotine, lečen je morfijumom i antibioticima dok je nervozno čekao da čuje da li mu treba operacija.

- Nisam želeo da imam dve unakažene noge, pa sam rekao "ne" presađivanju kože. Svakih nekoliko dana skidali su svu mrtvu kožu i gulili je i izgledalo je užasno, kao zmija koja odbacuje kožu. Mislio sam da nikad neće biti bolje. To je bila jedna od najtežih stvari, morao sam ponovo da naučim da hodam uz konstantan bol u nozi, a imao sam osećaj da stalno gori - tvrdio je on.

Nakon muke, Kejn je kasnije tužio prodavnicu e-cigareta u kojoj ju je kupio, za više od 20.000 funti.

- Ljudi moraju da znaju koliko su e-cigarete opasne. Sve se dogodilo u trenu. Bol je bio neverovatan – kao da su mi nogu stavili u rernu. Otišao sam u prodavnicu e-cigareta jer su one trebale da budu zdravije, ali umesto toga su me ostavile u ožiljcima za ceo život i ja sam se vratio na obične cigarete. Sada kažem da se ovo nikome ne isplati. Za nekoliko sekundi sam dobio opekotine trećeg stepena od baterije i imam ožiljke koji to dokazuju - poručio je vidno uznemiren.

Narednih 18 meseci se oporavljao i nije smeo da izlazi na sunce.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)