Odrasli

MUŽ VAM VIŠE NIJE PRIVLAČAN? To može biti JEZIVA POSLEDICA korišćenja ovih tableta!

Mejzi Hil savetuje da prestanete sa korišćenjem pilula kada birate životnog partnera.

09.10.2024 22:21

MUŽ VAM VIŠE NIJE PRIVLAČAN? To može biti JEZIVA POSLEDICA korišćenja ovih tableta!
YAY Media AS / Alamy / Alamy / Profimedia

Posle izvesnog vremena u vezi, a posebno u braku, najčešće dolazi do prezasićenja i muževi više nisu privlačni svojim ženama kao što su ranije bili. Međutim, kako tvrdi Mejzi Hil koja se bavi ženskim zdravljem možda je u pitanju nešto sasvim drugo.

Kako je objasnila Hilova, pojedine klijentkinje su joj se požalile da ih više ne privlače muževi i njihovi dugogodišnji partneri nakon što su prestali da uzimaju kontraceptivne pilule. Naime, kako su navodno pokazale pojedine studije, na koje se Mejzi poziva, žene koje uzimaju kontraceptivne pilule preferiraju muškarce sa manje muževnim crtama lica, piše Times.

Zato je Hilova posavetovala žene da prestanu sa uzimanjem kontraceptivnih pilula, jer to može da utiče na njihovu percepciju privlačnosti muškarca

- Ja sam na osnovu iskustva sa mojim klijentkinjama počela da preporučujem ženama da ako razmišljaju o udaji privremeno prestanu sa uzimanjem pilula kako bi proverile da li sebe i dalje vide uz tog muškarca - poručila je ona, a prenosi Daily Mail. 

shutterstock.com

Da li kontraceptivne pilule ztaista imaju takav uticaj na žene?

I po društvenim mrežama se šire priče i neproverene tvrdenje da su ženama koje koriste kontraceptivne pilule privlačniji ženstveni muškarci. Ovo je samo jedan od mitova o potencijalnim nuspojavama hormonske kontracepcije.

Međutim, kako je upozorila Nacionalna zdravstvena služba (NHS) Velike Britanije dezinformacije oko ove vrste kontracepcije za žene već je dovelo do porasta neželjenih trudnoća. Dr Sju Man, klinička direktorka NHS za zdravlje žena je naglasila da su mitovi oko kontraceptivnih pilula, kao što je navodna tvrdnja da izazivaju neplodnost pravi razlog za zabrinutost.

Prema zvaničnim podacima NHS u poslednjih desetak godina zabeležen je drastični pad žena koje koriste pilule kao glavni oblik kontracepcije. U periodu 2012/ 2013. 47 odsto žena je koristilo pilule za kontracepciju, dok je deceniju kasnije u periodu 2022./ 2023. taj broj gotovo prepolovljen i pao je na 27 procenata.

Uporedo sa padom korišćenja kontraceptivnih pilula došlo je do povećanja broja abortusa. Zato je izuzetno važno posavetovati se sa ginekologom i ne nasedati na neproverene informacije na mrežama.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)