Brak i veze

KAKO POVRATITI PRIVLAČNOST U VEZI ILI BRAKU: Jednostavnije je nego što mislite, a evo i kako! (VIDEO)

Održati strast i povezanost sa partnerom je moguće i dugi niz godina.

02.04.2024 09:35

KAKO POVRATITI PRIVLAČNOST U VEZI ILI BRAKU: Jednostavnije je nego što mislite, a evo i kako!  (VIDEO)
Shutterstock

Svako ko je ikada bio u dugoj vezi zna da nakon nekog vremena, hemija  odnosno privlačnost među partnerima bledi. Kako ističu psiholozi to je “potpuno prirodno kako rastemo i sazrevamo zajedno kao par”. 

Starli Houp Njuman je ekspretkinja koja se bavi proučavanjem ljudskih odnosa i naziva sebe "ličnim trenerom za ljubav". Ona kaže da privlačnost slabi zbog “stvari koje blokiraju protok energije od jednog partnera ka drugom.” Starli je pojasnila da je privlačnost rezultat slobodnog protoka energije između dvoje ljudi, ali da se stvari vremenom mogu zakomplikovati. Svaki nerešeni sukob postaje kao bacanje blata na providno staklo između partnera, sve dok protok energije ne postane otežan i privlačnost ne oslabi. Zbog toga ona savetuje čišćenje ovog "blata" odnosno rešavanje sukoba. 

 

 

Mišel Begi, koja je osnivač jedne aplikacija za upoznavanje, daje praktične savete o ponovnom pronalaženju privlačnosti jedno u drugom.

- Komunikacija je veoma važna u vezi i može pomoći da se zaustave povređena osećanja i nagomilani gnev ako se suočite sa problemima čim se pojave. Može biti primamljivo izbegavati konflikte, ne želeći da remetite harmoniju, ali biti otvoren i iskren pomaže vam da oboje pronađete rešenja za probleme sa kojima se suočavate, istovremeno stičući bolje razumevanje vaših potreba u vezi. Održavanje privlačnosti nije samo reagovanje na “štetu”, već i osiguravanje da je osnova veze jaka i da su potrebe svakog partnera ispunjene. Mala ljubavna dela i izdvajanje vremena jedno za drugo mogu pomoći u izgradnji vitalne intimnosti i učiniti da se vaš partner oseća privlačnim od strane vas - istakla je Begi za Metro.

shutterstock.com

Postoji način da povratite hemiju

Važno je uključiti partnera u zajedničke aktivnosti i hobije. Savet je da pokušate da uvek radite nove stvari zajedno, bilo da je to redovno zajednički izlazak u novi restoran, ili deljenje spontanih avantura. Stvari koje vas zaista mogu uzbuditi zajedno, mogu vam pomoći da se ponovo fokusirate jedno na drugo.

Ovo su neki od načina kako se nositi sa izazovima dugotrajne veze i održati bliskost sa partnerom. Važno je zapamtiti da je rad na vezi kontinuiran proces, ali uz pažljivo održavanje, moguće je očuvati privlačnost i povezanost između partnera na duge staze.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)