Odrasli

DANIJELA OSTALA BEZ OKA TOKOM ŠETNJE PSA! Bizaran incident koštao ju je zdravlja, posledice su TRAJNE! (FOTO)

Lekari su učinili sve što su mogli, a evo kako se dogodila tragedija.

05.10.2024 23:10

DANIJELA OSTALA BEZ OKA TOKOM ŠETNJE PSA! Bizaran incident koštao ju je zdravlja, posledice su TRAJNE! (FOTO)
tiktok/instagram/@daniabreu99

Danijela Abreu (24), medicinska sestra sa Floride, doživela je incident tokom šetnje sa svojim psom, haskijem Bluom. Naime, tokom noćne šetnje po kvartu situacija se naglo otrgla kontroli kada je njen pas ugledao i potrčao ka zecu da ga napadne. Nesrećna devojka nije u brzini nije uspela da se snađe, a sve je dodatno pogoršalo to što je svom ljubimcu stavila stari povodac. Upravo to je i dovelo do nesreće.

tiktok/@daniabreu99

Danijela je šetala psa i tada sebi nanela ozbiljnu povredu  

Danijela je koristila povodac od konopca, koji nije bio dovoljno čvrst da obuzda psa, pa je u trenutku kada je haski potrčao za zecom on pukao i udario nesrećnu devojku direktno u oko. Došlo je do intenzivnog krvarenja, pa je Danijela hitno prevezena u centar za traumu u Fort Pirsu, udaljenom sat vremena vožnje od njenog doma. Tamo je utvrđeno da je trajno oslepela na desno oko, bez mogućnosti spasavanja vida. Nakon toga, usledile su brojne operacije i period rehabilitacije.

tiktok/@daniabreu99

Danijela je ostala slepa na jedno oko nakon što ju je povodac pogodio direktno u njega

Da bi joj pomogli, Danijelina porodica i komšije su pokrenuli GoFundMe kampanju za prikupljanje novca za njeno lečenje. 

Inače, osim fizičkog oštećenja, ona je prošla kroz teške faze oporavka, uključujući migrene, posttraumatski stres (PTSP) i napade panike, ali je istovremeno počela da posećuje terapeuta i da se priprema za korišćenje proteze oka koja će joj služiti u narednih tri do pet godina, piše The New York Post.

tiktok/@daniabreu99

Pred Danijelom je dug period oporavka

Daijela je za medije otkrila da je morala ponovo da uči osnovne stvari, kao što su otvaranje očiju, jer je desno oko bilo zatvoreno tokom perioda oporavka.

Incident je imao veliki uticaj na njen život, kako emocionalno, tako i finansijski, ali uz podršku porodice, komšija i terapeuta, polako se prilagođava novom načinu života.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)