Kuce

ŠOKANTAN SNIMAK KOJI JE KUĆNA KAMERA ZABELEŽILA: Ovako je pas spasao život svome gazdi - suza suzu stiže! (VIDEO)

"Ponekad se pitam da li je Bog stvorio pse zbog nas."

29.09.2024 19:10

ŠOKANTAN SNIMAK KOJI JE KUĆNA KAMERA ZABELEŽILA: Ovako je pas spasao život svome gazdi - suza suzu stiže! (VIDEO)
Instagram-johnkennedyvaughan

Ne kaže se bez razloga da je pas najbolji čovekov prijatelj. Istina je da ma koliko ljudi favorizovali mačke ili druge ljubimce, kroz praksu se pokazalo da su jedino psi nebrojano puta spasli čovekov život. To se desilo i na snimku koji poslednjih dana kruži društvenim mrežama.

Naime, Geri Džonson (83) iz Las Vegasa ima tri psa. Dva su manja i rasna, a jednog većeg je još kao štene pokupio i spasao iz azila, nazvao ga je Vringli, a upravo taj pas mu je vremenom postao najbolji prijatelj. 

Geri imao impozantno imanje oko kuće koje obuhvata bazene, fontanu i veliko dvorište koje uređuje baštovan. Budući da je u 84-oj godini, ovaj čovek je jednog dana doživeo moždani udar i to dok je stajao na samoj ivici bazena. Kućne kamere su zabeležile ceo prizor.

Džonson se u jednom trenutku uhvatio za grudi i pokušao da se zadrži na ivici bazena, međutim, od bolova je upao u bazen i nekoliko trenutaka delilo ga je od sigurne smrti. Međutim, njegov pas Vringli je istog trena shvatio da se njegovom vlasniku dešava nešto čudno. Geri nije mogao da se kreće niti da pliva, počeo je da pluta u bazenu i sekunde su ga delile od sigurnog davljenja i posledica šloga. Vringli je istog trena otrčao na totalno drugi deo imanja, gde je baštovan sređivao biljke i počeo je da laje.

 

 

Baštovan je primetio da ga Vringli ne voli, budući da je svaki put besno lajao na njega. Međutim, ovaj put Vringli je sasvim uplašeno lajao, a po tonu laveža primetio je da nešto sa gazdom sigurno nije u redu. Baštovanu nije mnogo trebalo, videvši sva tri psa i Vriglija kako molećivo laje. On je pohitao do bazena, uskočio i spasao gazdu, a čim ga je izvukao iz vode pozvao je hitnu pomoć.

Geri se posle tri dana vratio iz bolnice. Iako u invalidskim kolicima, prvo je ugledao voljenog psa koji mu je pohitao u zagrljaj.

- Sećam se da sam ga spasao iz azila još kada je bio štene, a sada je on meni spasao život - obratio se on Vringliju, a potom se zahvalio i baštovanu.

- Ponekad se pitam da li je Bog stvorio pse zbog nas - piše u opisu snimka koji je naišao na salvu pohvala na Instagramu, dok su mnogi lili suze gledajući ovaj video zapis.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)