Kuce

ZVERSKI POKAZAO ZUBE NA DRUGOG PSA: Ni slutio nije da ga vlasnica snima, njegovoj reakciji smeje se ceo internet (VIDEO)

Izgleda da i među psima postoje svađe, kao kod ljudi.

23.07.2024 19:30

ZVERSKI POKAZAO ZUBE NA DRUGOG PSA: Ni slutio nije da ga vlasnica snima, njegovoj reakciji smeje se ceo internet (VIDEO)
Printscreen/Tik Tok/leelee_and_ella

Svako od nas se seća detinjstva i čestih svađa sa bratom ili sestrom, čak i oko sitnica. To se isto dešava kada su i psi u pitanju, a to je nedavno pokazao i jedan snimak simpatičnih ljubimaca koji su "odmeravali snage" misleći da nikog nema na vidiku. 

Zlatni retriver je započeo "borbu" želeći da pokaže svoje zube da bi se povukao nakon izvesnog vremena primetivši da ih vlasnica posmatra. Istom brzinom kako je pas "pokazao zube" tako je i sve zamaskirao nevinim "osmehom", nadajući se da vlasnica nije shvatila njegov krajnji cilj.  Iznenađena žena je sve vreme gledala šta se odvija u sobi, a pas je za to vreme nabacio izraz "slatke kuce", a o tome je pisao i Newsweek.

- Ona se pretvarala sve vreme - napisala je u opisu vlasnica, isprovocirana ponašanjem ljubimca.

Međutim, je kasnije na snimku objasnila da nije bilo svađe među psima, već da je to deo njihove uobičajene igre istakavši kako je svog psa viđala i pre u sličnom izdanju, međutim, ovog puta je želela da to podeli sa svima.

 

 

Urnebesan trenutak postao je viralan na TikToku i privukao je veliku pažnju ljudi posebno ljubitelja pasa koji su jedva dočekali da prokomentarišu i nasmeju se čitavoj ovoj sceni, podelivši slična iskustva sa svojim ljubimcima. Snimak je sakupio 2,5 miliona sviđanja.

- Pogledala te je da se uveri da ne gledaš.

- Oh to je bilo tako spretno. Ne bih ga uhvatila da nisi usporila snimak.

- Imaš sreće da je mama ovde, rekao je ovaj pas onom drugom. 

- Vidim nevolju.

- Ovo je bilo zastrašujuće - bili su neki od komentara.

Psi osim tela koriste i zube za komunikaciju, objašnjavaju stručnjaci. U članku "Vet Explains Pets" objavljeno je da psi  neće pokazati zube sa istim ciljem. Oni pokazuju zube tokom igre kako bi pokazali uzbuđenje i entuzijazam. Ostatak govora tela sa druge strane pokazaće da li je pokazivanje zuba znak agresije. To je kako se navodi, njihov način komunikacije i druženja u većini slučajeva.

U članku se navodi da je to nasleđena osobina pasa od njihovih predaka koju kloriste u igri. Vukovi bi pokazali zube kako bi uspostavili dominaciju, dok kod pripitomljenih pasa ova gestikulacija drugačija i ukorenjena je u njihovim genima.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)