Jelena Đoković, supruga najboljeg svetskog tenisera Novaka Đokovića, otvoreno je govorila o prelasku na vegansku ishranu. Njeno veganstvo ima dublje korene, a Jelena se priseća trenutaka kada je prvi put počela da razmišlja o zdravijoj ishrani.
- Počela sam da se hranim kao vegan iz straha od bolesti. A to je najgori razlog da se opredelite za neku ishranu i zato nikome ne bih savetovala da bilo šta radi iz straha. Tačnije, prvi put sam prešla na vegansku ishranu tokom posta. Kasnije, dok sam studirala, događalo mi se da nemam novca da jedem u restoranima, pa sam iz muke bila vegan - istakla je ona.
Ipak, najveći preokret u njenom načinu ishrane dogodio se kada je postala majka.
- Dok sam dojila, bila sam jedini izvor hrane svojoj deci i zato sam se potrudila da moje mleko bude najbolje na svetu. Svi putevi su me vodili ka tome da se zdravo hranim, ali pitanje je da li ću do kraja života ostati vegan - ističe Jelena, naglašavajući kako su je roditeljske obaveze navele da se ozbiljnije posveti zdravlju i ishrani.
Kinoa, koju Jelena često uključuje u svoje obroke, smatra se kulinarskim čudom, a ona je u domu Đokovića neizostavan dodatak jelima.
- Kinoa sadrži sve esencijalne amino-kiseline potrebne za pravilno funkcionisanje organizma. Bogata je vitaminima, jača imuni sistem i pozitivno utiče na rad srca. Obiluje proteinima, vitaminom B, dijetalnim vlaknima i mineralima, što je čini idealnom za one koji žele zdravu i uravnoteženu ishranu. Takođe, pomaže u varenju, ubrzava metabolizam i doprinosi gubitku kilograma. Kada je dodate u povrće, osetićete punoću ukusa koja se obično dobija kuvanjem mesa - objašnjava ona.
Jelenin suprug, Novak Đoković, ranije je takođe govorio o koristima ishrane bez mesa, navodeći da mu je to pomoglo da poboljša zdravlje i održi vrhunsku formu. Njegov primer sledila je i pevačica Nina Badrić, koja je otkrila da od kada je počela da primenjuje nači ishrane za koji je čula baš od Novaka, snaga joj se uvećala gotovo 100 puta.
Komentari (0)