Odrasli

NIJE ŠALA, NJEGOV POLNI ORGAN JE BUKVALNO NESTAO: Doktori se zabezeknuli kad su videli čudovište ispod pojasa!

Neverovatan slučaj sredovečnog Marokanca je privukao ogromnu pažnju.

06.09.2024 05:30

NIJE ŠALA, NJEGOV POLNI ORGAN JE BUKVALNO NESTAO: Doktori se zabezeknuli kad su videli čudovište ispod pojasa!
Schutterstock

Bizaran i veoma redak slučaj muškarca (60) iz Maroka kojem je bukvalno nestao penis nakon što se njegov skrotum (deo kože između polnog organa i analnog otvora koji "drži" testise) uvećao do veličine lopte za plažu zbog čega nesrećni muškarac nije mogao ni da hoda ni da normalno mokri.

Tim istraživača sa Univerziteta Muhamed V u Maroku je utvrdio da je pacijentov skrotum toliko otekao da je "progutao" penis i spustio se niz noge.

Ovo stanje se naziva skrotalna limpedema, i odnosi se na nakupljanje tečnosti koje prouzrokuje oticanje mekog tkiva u predelu genitalija. Najčešće je izazvano blokadom ili oštećenjem limfnog sistema, koji omogućava izbacivanje toksina i štetnih materija iz tela.

Emotivna nestabilnost i fizički problemi su dva najčešća uzroka oticanja skrotuma.

Lekari su utvrdili da se skrotum nesrećnog muškarca uvećavao tokom perioda od 10 godina, a tokom pregleda šokirani doktori su izmerili ogroman otok koji je imao 60 centimetara u prečniku i bio je spušten skoro do kolena.

shutterstock

Njegov slučaj je ekstremno redak

 

Pacijent je rekao lekarima da svaki dan oseća bol i da često dobija infekcije.      

Dobra vest je bila da su posle snimanja skenerom doktori utvrdili da je, bez obzira na otok, protok krvi normalan, i predložili su operaciju.

Tokom zahvata je inficirana koža uklonjena i skrotum je rekonstruisan, a muškarcu je sačuvana koža oko testisa.

Bez obzira na činjenicu da je ovo bio težak slučaj, muškarac ponovo može da koristi penis normalno i oba testisa su mu sačuvana, prenosi The Sun.

BONUS VIDEO:


 

Komentari (0)