Odrasli

EVO ŠTA SE DEŠAVA AKO NE OPERETE DOBRO RUKE POSLE TOALETA! Šok snimak zapanjio i lekare, slično je POKVARENOM JAJETU

Tvrdi da ovako nešto nije video u karijeri.

29.08.2024 16:31

EVO ŠTA SE DEŠAVA AKO NE OPERETE DOBRO RUKE POSLE TOALETA! Šok snimak zapanjio i lekare, slično je POKVARENOM JAJETU
Shutterstock, X/@EM_RESUS

Koliko se ponekad igramo sa zdravljem najbolje pokazuje šokantan rendgenski snimak koji je objavio doktor Sem Gali i koji pokazuje parazitsku infekciju koja se razvija u telu kao posledica činjenice da nismo dobro oprali ruke posle toaleta, ili nakon kontakta sa zaraženim mesom.

Dr Gali koji na svom X nalogu redovno objavljuje zanimljive rendgenske snimke, kaže da je i on šokiran i da ovako nešto nikada u karijeri nije video.

Pomenuti snimak pokazuje donji deo tela pacijenta, u njegovom telu se svida vide male "iglice", odnosno paraziti koji mogu potom da se prošire na mišiće, mozak i oči!

 - Ovo je snimak pacijenta koji ima parazitsku infekciju pod nazivom "cisterokozis" koju su izazvale parazitske larve koje se razvijaju nakon što osoba pojede pokvareno jaje sa pantljičarom, ili popije kontaminiranu hranu ili vodu - objasnio je doktor.

Printscreen/X/X/@EM_RESUS

Šokantan rendgenski snimak parazitske infekcije

 

On napominje da se možete zaraziti ako ste bili u kontaktu s osobom koja nije dobro oprala ruke posle velike nužde, jer se jaja prenose u izmetu osobe koja ima pantljičaru. Te odrasle pantljičare potom izbacuju jaja koja se izlučuju u ljudskim fekalijama. Ta jaja potom izbacuju larve koje potom ulaze u zidove creva i napadaju krvotok i šire se celim telom - kaže Gali.

Ako larve uspeju da stignu do mozga, situacija postaje veoma opasna, napominje Gali, piše The Sun.

- To može da dovede do glavobolje, konfuzije, napada i drugih ozbiljnih neuroloških problema. Infekcija se obično leči kombinacijom lekova protiv parazita i upale, ali u blažim slučajevima, tretman lekovima uglavnom nije potreban - zaključio je doktor Gali.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)