Odrasli

PILA SAM SOK OD CVEKLE MESEC DANA SVAKOG JUTRA: Rešila sam problem koji me je mučio godinama, a ovo me je šokiralo!

Uspela je da pobedi i zavisnost od kofeina.

29.08.2024 06:01

PILA SAM SOK OD CVEKLE MESEC DANA SVAKOG JUTRA: Rešila sam problem koji me je mučio godinama, a ovo me je šokiralo!
Shutterstock

Ljubitelji cvekle se kunu u ovo povrće, koje je prepuno vitamina i minerala. Zbog toga je Bjanka London, urednica magazina Glamur, odlučila da mesec dana pije sok od cvekle i, kako kaže, bila je iznenađena velikim promenama u organizmu.

Ono što je Bjanki bilo najteže na početku ovog eksperimenta je bilo da se izbori sa hroničnim umorom i zavisnošću od kofeina.

Kako sam pobedila umor i kafu zamenila prirodnim napitkom

Kao ljubitelj kofeina, navikla sam na jutarnje doze kafe i energetskih napitaka da bih pregurala dan.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Bianca Dawes (@biancalondon)

Međutim, nakon trudnoće i suočavanja s hroničnim umorom odlučila sam da pronađem prirodan izvor energije bez kofeina. Tako sam otkrila sok od cvekle, nazvan borac protiv umora, koji je postao ključni deo mog jutarnjeg rituala.

Prva iskustva sa sokom od cvekle

Sok od cvekle, obogaćen dodatkom jabuke, pomorandže, celera i đumbira, doneo mi je neočekivan porast energije i bolje raspoloženje. Iako sam ranije izbegavala cveklu u korist lisnatog povrća, shvatila sam da ova namirnica ima brojne hranljive prednosti i da vredi uvrstiti je u ishranu, čak i ako niste njen ljubitelj.

Redovno konzumiranje soka od cvekle

Nakon prvih pozitivnih efekata, odlučila sam da svakodnevno pijem sok od cvekle. Iako je moguće samostalno napraviti ovaj napitak, ja sam se opredelila za redovnu kupovinu. Ponekad bih sok popila uz doručak, a ponekad bih ga zadržala za popodnevni energetski podsticaj.

shutterstock.com

Sok od cvekle je veoma koristan

 

Nakon mesec dana, zaključila sam da je sok od cvekle najefikasniji kada se pije popodne, pružajući mi energiju bez nervoznog pada koji često prati konzumaciju kafe.

Zdravstvene koristi soka od cvekle

Osim što mi je pomogao da pobedim umor, sok od cvekle je uticao i na moje opšte zdravstveno stanje. Primetila sam blistaviju kožu, i bila sam zaista šokirana ovom promenom. Saznanje da ovaj napitak snižava krvni pritisak, usporava demenciju, pomaže u regulisanju telesne težine i smanjuje nivo holesterola, dodatno me uverilo u njegovu vrednost, prenosi Glamour.com.

Kroz ovo iskustvo sa sokom od cvekle shvatila sam da prirodni izvori energije mogu imati značajan uticaj na naše telo i um, pružajući nam održivu energiju bez štetnih efekata kofeina. Uz to, otkrila sam i važnost istraživanja i eksperimentisanja sa različitim nutritivnim pristupima kako bismo pronašli najbolje rešenje za svoje individualne potrebe.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)