Odrasli

JASMINA JE IMALA 7 SAOBRAĆAJNIH NESREĆA I RAK: "Tek kada sam videla njega rekla sam sebi, nećeš biti invalid!" (VIDEO)

Mislili su da će ostati prikovana za invalidska kolica, a ona je zapevala u emisiji "Nikad nije kasno".

24.08.2024 16:30

JASMINA JE IMALA 7 SAOBRAĆAJNIH NESREĆA I RAK: "Tek kada sam videla njega rekla sam sebi, nećeš biti invalid!" (VIDEO)
youtube-printscreen-Grand Online

Jasmina Ilić, učesnica muzičkog takmičenja "Nikad nije kasno", uprkos velikom broju tragedija koje bi mnoge slomile, ostala je simbol upornosti i borbenosti. Preživela je četiri operacije, uključujući dve na glavi, borila se s retkom bolešću, pobedila rak i preživela čak sedam saobraćajnih nesreća. 

- Tri godine sam bila na štakama, ali se nikada nisam predala niti odustala. Rekla sam sebi: "Ima da ustaneš, nećeš biti invalid" - započinja ona svoju ispovest.

Njena borba počinje sa 19 godina kada se iz rodne Bosanske Otoke seli u Sloveniju u potrazi za boljim životom. Zapošljava se u fabrici tekstila, udaje se i rađa ćerku. Međutim, život joj se menja već nakon nesreće kada ju je nepažljiv vozač udario dok je vozila bicikl, ostavivši je sa ozbiljnim povredama kičme.

youtube-printscreen-Grand Online

Jasmina Ilić

- Lekari su govorili da ću do kraja života biti vezana za invalidska kolica i štake, ali nešto se u meni prelomilo. Odbila sam da prihvatim tu sudbinu. Inspiraciju sam našla u jednom momku u lečilištu koji je, iako bez obe noge, bio strašan borac. Njegova snaga probudila je u meni pobednički duh. Pomislila sam, da taj čovek nema noge i borac je, a ja imam, a treba da se pomirim sa sudbinom života u kolicima, rekla sam, "E, vala nećeš, Jasmina" - istakla je ona.

Nepokolebljiva uprkos saobraćajnim nesrećama

Taman kada se činilo da su teški dani iza nje, život joj je priredio novi niz izazova. U periodu od 30 godina, Jasmina je doživela sedam saobraćajnih nesreća. Svaka od njih donela je novu borbu za život, ali ona je svaki put ustajala i nastavljala dalje.

- Zaista je neobično imati sedam saobraćajnih nezgoda. Ali nakon svake, samo nastaviš dalje. Živiš kao da se ništa nije dogodilo - objasnila je ona za medije svojevremeno.

Pobeda nad rakom

Jasmina se posle svega suočila i sa borbom sa rakom. Godine 1991. dijagnostikovan joj je rak na materici, a ubrzo potom usledile su i druge komplikacije. Pretrpela je četiri hirurške operacije, dve na glavi i sve to izdržala neverovatnom snagom.

youtube-printscreen-Grand Online

Jasmina nije želela da se preda

- Iz svega sam izašla kao pobednik. Rak je napao moje telo, ali nikada nisam dozvolila da napadne moj um. Ni jednog trenutka nisam mislila o smrti, već samo o pobedi. Uvek sam iz lošeg izvlačila dobro. Nikad nije kasno i u to me život uverio - priča ona.

Ova hrabra žena se posle dugo godina borbe sa teškim iskušenjima, ponovo okrenula muzici. Za svoj pedeseti rođendan, 2010. godine, zapevala je prvi put nakon operacije raka.

youtube-printscreen-Grand Online

Jasmina u emisiji "Nikad nije kasno"

Učešće u takmičarskoj emsi "Nikad nije kasno" za Jasminu je bilo više od takmičenja. 

- Nisam bila opterećena plasmanom. Važno mi je bilo da sam se pojavila na toj bini i osetila tu pozitivnu energiju. Pobedila sam već, jer sam zapevala u ovom projektu - istakla je ova hrabra žena.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)