Odrasli

ZBOG ČEGA NIJE DOBRO DA NOSITE PLAVI ILI ZELENI KUPAĆI KOSTIM NA PLAŽI? Jedan detalj može da vam spase život!

Verovatno nikada niste razmišljali o ovako sitnim detaljima.

03.08.2024 15:50

ZBOG ČEGA NIJE DOBRO DA NOSITE PLAVI ILI ZELENI KUPAĆI KOSTIM NA PLAŽI? Jedan detalj može da vam spase život!
Shutterstock

Kada birate kupaći kostim, obično je boja najvažnija, i tu upravo mogu da nastanu problemi, jer stručnjaci upozoravaju da radi vaše sigurnosti, određene boje kupaćeg treba izbegavati po svaku cenu na plaži, a taj naizgled nebitan detalj može da vam spasi život!

Španac Hoze Anhel, inače medicinski brat po znaimanju, je veoma popularan na Tik Toku, i njegovi snimci imaju milionski broj pregleda.

Ovoga puta je upozorio roditelje da deci ne kupuju kostime plave ili zelene boje, jer to će smanjiti vidljivost u vodi, što može da bude veoma važno u slučaju opasnosti. On je napomenuo da je veoma važno da se boja kupaćeg što više razlikuje od boje vode, što je veoma bitno za sigurnost dece.

 

 

Hoze savetuje da se biraju jake boje kao što su ružičasta, žuta ili narandžasta, jer one se vide dobro i iz daljine. Takođe, on predlaže i fluoroscentne kupaće kostime ne samo za decu, već i za odrasle. 

Anhel napominje da se ovo odnosi ne samo na bazene, već i jezera i mora.

- Ako mene pitate, ovo bi bilo uvedeno kao pravilo. Boja vašeg kupaćeg kostima može da vam spasi život u slučaju neke nesreće. To je podjednako važno i za decu i odrasle. Ako imate zeleni ili plavi kupaći kostim, bićete skoro nevidljivi u vodi. Sa druge strane, ružičasti, narandžasti ili fluoroscentni kostimi će biti mnogo vidljiviji - zaključio je Hoze Anhel, piše Mirror.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)