Odrasli

MILA IZ NOVOG SADA JE ZBOG TOKSIČNOG BRAKA DOSTIGLA 134 KG: Imaju četvoro dece, ali se razvela - i smršala 41 kg!

Mila Nađ iz Novog sada je prava inspiracija mnogima koji se bore sa viškom kilograma.

16.07.2024 12:35

MILA IZ NOVOG SADA JE ZBOG TOKSIČNOG BRAKA DOSTIGLA 134 KG: Imaju četvoro dece, ali se razvela - i smršala 41 kg!
Arhiva: Mila Nađ

Mila Nađ je iz Novog Sada i ima 32 godine, a godinama se borila sa kilogramima. Svojom transformacijom mnogima je postala inspiracija, iako ona danas kaže da iza svega toga stoji težak period koji je prošla. Ova influenserka i mama četvoro dece, nijednog trenutka se nije dvoumila da promeni život nabolje onda kada je osetila da nešto ne štima.

- Najveća težina koju sam imala je 134 kilograma, a celog života se mučim sa viškom kilograma. U osnovnoj školi sam bila dete koje je bilo najbuckastije i imala sam 40 kilograma u prvom razredu osnovne škole. Do kraja srednje škole bila sam blizu 100 kilograma. Klik se desio kada sam dotakla dno u životu i kada su se potrefile situacije gde sam shvatila da sam u nesrećnom braku i da želim da se razvedem bez obzira na cenu i na četvoro dece, na apsolutno razaranje porodice - započinje Mila razgovor.

U to vreme su joj dijagnostifikovana istovremeno dva tumora na hipofizi koji su bili dobroćudni, i dobila je povredu prednjih ukrštenih ligamenata na levom kolenu, zbog čega je mesecima bila na štakama ali nije odustala od toga da radim na sebi. 

Arhiva: Mila Nađ

Mila je vodila borbu sa kilogramima i u mlađoj dobi

- U toj vezi u kojoj sam bila osećala sam se kao da ne postojim jer sam postojala za taj odnos, za partnera živela, disala, duži niz godina, postepeno je to krenulo sve više da opada i živela sam za decu kao i svaka majka, ali sam sebe stavljala na apsolutno poslednje mesto, ako ostane vremena. To poslednje mesto gde sam nešto imala, bila je hrana. I samim tim su se kilogrami nagomilali - otkriva ona za Srećnu Republiku. 

Mila nije nijednog trenutka shvatala da je hrana uteha već je mislila da je po sredi veći apetit. Tokom dana je mogla da se suzdrži i da drži dijetu, ali uveče je bilo najgore. Hvatala je sebe kako visi pored frižidera i kako se trese, shvativši da je hrana kontroliše.  

Arhiva: Mila Nađ

Mila je u najkritičnijem periodu dostigla 134 kilograma težine

- Nisam mogla da iskontrolišem i to su bile velike količine hrane. Uspela sam da smršam kad sam odlučila da se razvedem i sve se tada promenilo. To je bio okidač, pored svih povreda i bolesti krenula sam da menjam svoj život, lekari su odbili da mi stave longetu zbog prevelike kilaže i rizika od stvaranja tromba, imala sam strašne bolove - kaže ova Novosađanka. 

Nije znala šta da menja, ali je krenula od začina i slatkiša koje je izbacila. Bila je na vodi i nekoj osnovnoj hrani ali su se kilogrami skidali, uprkos tome što nije bila fizički aktivna. 

Arhiva: Mila Nađ

Kada je odlučila da život uzme u svoje ruke, kilogrami su se samo topili

- Bavila sam se kućom i decom, ja iz stana nisam izbijala, ali imala sam uvek volju da ne ostanem na tome žena-domaćica bez zvanja, zanimanja pa sam odlučila da odem na kurs za šminkanje, za nokte, bilo je negodovanja partnera u nekim momentima, ali sam se izborila. Imala sam svoj dinar i nisam dala klasičnom narcisoidnom odnosu da mene neko onesposobljava, da budem od njega zavisna jer nemam svoj dinar - nastavlja svoju priču ova mlada mama.  

To joj je pomoglo da skupi hrabrost i da se trgne iz tog odnosa. Uvidela je razliku u svojoj ishrani od pre godinu i po dana i sada i to su razlike koje se ne mogu meriti. Smršala je do sada 41 kilogram. 

Arhiva: Mila Nađ

Ova hrabra majka je odlučila da se okrene sebi i deci nakon razvoda

- Šokirana sam kakva je Mila sad, a kakva je bila pre. Ne mogu da objasnim kako se osećam, teže mi je nego ikada u životu, prolazim kroz težak životni period, ali u isto vreme nikad srećniji životni period jer ne želim da posustanem i nikad se više neću vratiti u onaj stil života utehe jer po prvi put ja postojim za sebe pa za svoju decu a onda i za ostale - dodaje ona.

Sada joj je fokus na deci, poslu koji vodi, a tiče se mršavljenja i sticanju slobode i želi što pre da reši sva pitanja oko razvoda sa suprugom.

- Moja sreća je ipak jedna od prioritetnih stvari jer bez toga ne možemo da funkcionišemo - zaključila je Mila svoju ispovest.

Komentari (0)