Telo

LEA JE JELA SAMO BRZU HRANU I DOGURALA DO 177 KG: Jedna situacija je promenila sve i smršala je čak 90 kg! Evo kako

Lea Hop Mankuzo je smršala skoro 100 kilograma nakon što je prestala manično da jede brzu hranu.

12.07.2024 16:09

LEA JE JELA SAMO BRZU HRANU I DOGURALA DO 177 KG: Jedna situacija je promenila sve i smršala je čak 90 kg! Evo kako
Printscreen/TikTok/ leahhopehealth

Lea Hop Mankuzo je živela nezdravim načinom života punim hamburgera, pomfrita, peciva i zamrznute hrane - sve dok putovanje u Diznilend sa porodicom neočekivano nije pokrenulo drastičnu misiju mršavljenja.

Ova devojka nije shvatala koliko su se kilogrami brzo nagomilali tokom godina nezdrave ishrane u kojoj je uživala. Ona bi često doručkovala kafu punu šećera uz kolač i pecivo, pre nego što bi ručala dva puta pomfrit i hamburger iz brze hrane.

@leahhopehealth It’s been almost 2 full years. I know losing 200lbs naturally in 2 years sounds fast to a lot of people, but it didn’t feel fast. 🙈 The days felt long. I constantly asked myself if this is what I really want. Do I really want to change my life? Do I really want to implement healthy habits? Do I really want to put in the work and the time? Is it worth it? It’s more worth it than I could have ever imagined. I wonder if I could have given myself a glimpse into what life would be like 2 years into the future when I started this if I would have still had the same doubts. Probably. Because when you’re starting, it feels impossible to not look at how far you have to go. When you’re starting, you’re focusing on what you have to give up. When you’re starting, you’re putting in the work without seeing the results. I found a path that worked for me. Starting small. Shifting my mindset. Implementing one habit at a time. Finding movement I enjoy. Creating simple and easy, healthy meals. Having accountability. Journaling. And more! But I’m not going to pretend like it’s not hard. It’s hard. It’s challenging. It’s exhausting. But it’s also rewarding. And it’s life-giving. And it’s worth it! 🥰 #healthjourney #weightlossjourney #weightlossprogress #weightlosstransformation #naturalweightloss ♬ Landslide - The Young Escape

Kod kuće, ova 35-godišnjakinja je volela da posegne za zamrznutom hranom koja se lako spremala, poput takita ili burita, piše Mirror.

Iznenadna odluka nakon posete Diznilendu

Međutim, poseta Diznilendu neočekivano je pokrenula drastičnu misiju mršavljenja - i Mankuzo sada ima samo 83 kilograma. Nakon neverovatnih 177 koje je uspela da dobije u godinama lenjosti i uživanja u brzoj hrani, shvatila je da nešto ipak mora da menja, kada joj je zdravlje bilo upitno.

Jam Press / Jam Press / Profimedia

Lea danas izgleda neverovatno i mnogima je inspiracija

- Bilo je to najteže što sam ikada pokušala da uživam u danu u zabavnom parku. Biti tetka je jedna od najvećih radosti mog života i nisam htela propustiti to iskustvo sa svojim nećakom, zato sam otišla znajući da će biti teško za mene - otkriva ona.

Zbog toga je potpuno promenila svoj život, okrenuvši se zdravoj ishrani i fizičkoj aktivnosti. iako je nekada izgledalo teško i neostvarivo, ona nije odustajala.

Promena navika i fizička aktivnost

Lea je postala "svesna" svojih prehrambenih navika i počela je da beleži obroke u dnevniku hrane. Nakon što je malo popustila kontrolu nad hranom, počela je da prati unos kalorija i povećala je šetnju sa 10 minuta dnevno na 30.

@leahhopehealth I documented everything I ate while at the Disney theme parks just for YOU! I want you to know that you can enjoy and indulge in foods you love while still working towards a healthier lifestyle! I refuse to deprive myself of things I enjoy in the name of health when really, a big part of being healthy is BALANCE! I would not have been able to lose as much weight as I’ve lost if I was restricting myself completely from certain foods. It wouldn’t be sustainable. What has kept me consistent for this long is a combination of discipline, grace and balance! 🙌🏻 #whatieatinaday #wieiad #wieiadrealistic #weightlossjourney #naturalweightloss ♬ Like It's Christmas - Jonas Brothers

- Zatim sam dodala plivanje i na kraju trening snage, igru pikla i planinarenje takođe. Oko godinu dana kasnije, angažovala sam ličnog trenera s kojim redovno radim - otkriva ova devojka, navodi Mirror.

Novi način ishrane 

Sada Mankuzo ima mnogo lakšu i zdraviju ishranu koja se sastoji od hrane poput jaja sa sirom i voća, muslija, sendviča sa tunjevinom, piletine i krompira i proteinskih šejkova. Ali i dalje sebe dozvoljava malo preterivanja i završava dan sladoledom na štapiću ili šlagom i čokoladnim kuglicama.

- Živela sam tako ograničen život pre, jer su me moja veličina i sposobnosti sprečavale na mnoge načine. Mislila sam da mi je život bio lakši pre, zato sam nastavila sa nezdravim obrascima koje sam stvorila za sebe - otkriva ona.

Ali kaže da nije bilo nimalo lakše već manje. Život je sada po njoj mnogo bolji. Ne zato što je kako kaže " bliža društvenom standardu lepote, već zato što ima mnogo više stvari koje zaista vrede".

BONUS VIDEO:

Komentari (0)