Odrasli

ZAŠTO NIKAKO NE SMETE DA PIJETE KAFU ILI ČAJ U AVIONU: Rizikujete zdravlje, a da to i ne znate!

Objašnjenje je dala stjuardesa koja je objasnila kako se ponašaju njene kolege.

29.06.2024 11:36

ZAŠTO NIKAKO NE SMETE DA PIJETE KAFU ILI ČAJ U AVIONU: Rizikujete zdravlje, a da to i ne znate!
Shutterstock

Letovi avionom mogu da budu beskrajno dosadni, pa većina putnika vreme prekrati šoljom kafe ili čaja. Naredni put pre nego što naručite osveženje u avionu, dobro razmislite, jer stručnjaci upozoravaju putnike da nikada ne naručuju pića koja nisu u flaši ili konzervi. A kada čujete razlog, zaista vam neće biti dobro, navodi Businessinsider.com.  

Stjuardesa Ket Kamalani je izazvala ogromnu pažnju svojom listom stvari koje njene kolege nikada ne rade u avionu.

Na prvom mestu je upozorenje da nikada ne naručujete kafu ili čaj, a razlog za to je što se za pripremu koristi tekuća voda, a ne flaširana. Takođe, dodatni minus je i činjenica da se aparati za kafu skoro nikada ne čiste, osim ako nisu pokvareni.

Slična stvar je i sa tankovima za vodu koji se retko ili nikada ne čiste.

U velikom istraživanju koje je 2019. sproveo Univerzitet Hanter, 11 internacionalnih i 12 američlkih avio kompanija je dobilo niske ocene za kvalitet vode u avionima.

shutterstock.com

Izbegavajte vodu koja nije flaširana

 

 U 15 odsto ispitanih letelica je u rezervoarima za vodu pronađena bakterija koliform, a u dva slučaja je otkrivena ešerihija koli!

Pretpostavlja se da se bakterija pojavila tokom prevoza vode. Naime, ispostavilo se da mnogo više mikroorganizama ima u prevoznim sredstvima, nego u originalnom izvoru vode.

Ipak, stručnjaci na kraju navode da su putnici u većini slučajeva bezbedni, i da je mogućnost da se zaraze zbog nekvalitetne vode, minimalna.

Ali, savet je da ne izazivate sreću. Zaboravite na čaj i kafu i naručite nešto drugo.

BONUS VIDEO:



 

Komentari (0)