Odrasli

EVO KAKO DA POBEDITE STRAH OD LETENJA AVIONOM: Sve što vam treba su žele i maramica! (VIDEO)

Ako ste osoba koja nije smela ni da kroči u avion, ovo je trik za vas.

22.06.2024 17:25

EVO KAKO DA POBEDITE STRAH OD LETENJA AVIONOM: Sve što vam treba su žele i maramica! (VIDEO)
Printscreen/Tik Tok/anna..paull

Ako pitate psihologe, oni će vam ispričati da mnogo faktora utiče na ovaj strah, ali to neće rešiti problem. Ukoliko ste već probali razne načine da se izborite sa strahom od letenja, ali bez uspeha, možda je super trik jedne korisnice TikToka spas za vas.

Devojka po imenu Ana Pol je objavila video u kojem objašnjava kako da pobedite strah od letenja, a koliku je pažnju izazvao njen snimak najbolje pokazuje činjenica da ovaj video ima više od sedam miliona pregleda i čak 63.000 komentara.

To je i pokazatelj, koliko ljudi u stvari ima fobiju od letenja avionom.

A, Anin trik je veoma jednostavan i sve što vam treba su čaša sa želeom i papirna maramica.

Inače, ona je ovaj trik pronašla u knjizi koju je objavio pilot Tom Ban. Žele je odabran jer je vazduh oko aviona krut i elastičan poput želatina. 

- Pretvarajte se da je žele vazduh u kojem letite, a maramica je avion. Postoji pritisak odozdo, postoji pritisak odozgo i sa strane, a kada se pojave turbulencije to izgleda ovako - navela je Ana i počela da brzo kucka po površini želea prstom, pa je potom konstatovala da to nikako nije uticalo na maramicu, i da se ona nije pomerila.

@anna..paull

Fear of flying tip ✈️❤️ ♬ original sound - Anna Paul

- Osećate da se avion trese, ali on neće tek tako pasti. To je samo turbulencija i avion "stoji" u vazduhu zbog pritiska koji dolazi sa svih strana. Nikada se nije dogodilo da se avioni sudare zbog turbulencije, tako da ne morate da se bojite. Avion je zaista sigurno prevozno sredstvo - objašnjava Ana.

Ona je otkrila da je njena erofobija, odnosno ekstremni strah od letenja, počela da se smanjuje nakon što je pročitala ovaj trik, sve dok postupno nije počela da uživa u letenju.

Njen savet glasi: Pokušajte da se opustite tokom leta tako što ćete sebe zamisliti u avionu koji leti kroz žele i zatim se setiti ovog trika, odnosno činjenice da ne možete tek tako da se srušite.

"Ovo mi je trebalo. Obično se nagutam lekova za smirenje, jer bez njih dobijam napade panike", glasio je jedan od komentara.

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (0)