Odrasli

"ODREKAO SAM SE ŠEĆERA NA 14 DANA I PROMENA JE NEVEROVATNA": Smršao je, lice mu se transformisalo, ali jedno nije očekivao!

Iako vam je možda pomisao na odricanje od slatkiša neprihvatljiva, ono što to sa sobom nosi će vas pozitivno iznenaditi.

25.04.2024 15:37

"ODREKAO SAM SE ŠEĆERA NA 14 DANA I PROMENA JE NEVEROVATNA": Smršao je, lice mu se transformisalo, ali jedno nije očekivao!
Printscreen/Tik Tok/chunyanofficial

Jasno je da ste i vi verovatno među mnogima koji su slabi na slatkiše, a znamo da verovatno i vi nekada krišom od ukućana tražite po fiokama nešto slatko kako bi na trenutak podigli svoju energiju. Poznato je da konzumiranje slatkiša, posebno čokolade proizvodi hormon sreće, međutim stručnjaci neprestano upozoravaju da konzumiranje šećera ima i svojih negativnih posledica.

Shutterstock

Većina je slaba na slatkiše i u njima traži malo energije

Ako ste čuli među kolegama ili prijateljima, a možda i onima sa kojima trenirate kako su odlučili da izbace šećer iz ishrane i to za početak na dve nedelje, onda ste verovatno čuli da su rezultati i više nego pozitivni.

Da bi ljudima koji i dalje sumnjaju u ovu tvrdnju, objasnio da je to zaista tako, Čun Jan Tiktoker iz Kine, odlučio je da sa svojim pratiocima ali i sa ostalim korisnicima ove mreže podeli svoje iskustvo sa apstinencijom od šećera. 

Prvi dan je mrzeo život

Kako su dani odmicali bez šećera momak je otkrio da se susreo sa neverovatnom transformacijom u svom organizmu. Prvi dan mu je bilo izuzetno teško  da se odrekne toga i "mrzeo je život" kako je naveo u svojoj objavi. Međutim odmah nakon toga dao je sebi mogućnost da pokuša i da će verovatno uspeti u tome. Kako su dani odmicali Jan je primetio manju želju za slatkišima te je u svakoj prilici kada mu je to bilo ponuđeno odbijao.

 

@chunyanofficial Here’s what happens when you stop eating sugar for 14 days P.S. I’m Looking for 5 Women - Who want to TRANSFORM and get HEALTHY from the inside out using my Permanent Fat Loss System ❤️ DM me ‘TRANSFORM’ #weightloss #fatloss #health #wellness #foryou #fyp #trending #loseweight ♬ Chori Chori - Ali Zafar

 

Primetio je među prvim znacima da je manje naduven i to se odrazilo na njegovo lice, ravniji stomak ali i smanjeni apetit između obroka. Ukus hrane mu se kako kaže poboljšao i uživao je u obroku u potpunosti.

Dok je konzumirao šećer primećivao je evidentan umor u poslepodnevnim časovima, dok je još uvek trebalo biti produktivan, a sada je to iščezlo. 

Smršao je

Tiktoker je otkrio kako je izgubio kilograme što ga je posebno obradovalo i to je uvideo već 10-dana od apstinencije. Već nakon toga dobio je mnogo više energije za vežbanje i aktivnosti te je primetio da je njegova koža mnogo čistija. Bio je mnogo raspoloženiji i više je kako kaže uživao u životu.

Pratioci su se požalili kako je teško ovo sprovesti u delo budući da gotovo sve od hrane ima malo šećera u sebi. Jedan od korisnika se požalio Janu kako je tek na drugom danu odvikavanja od šećera i da ima velike migrene, a Tiktoker ga je savetovao da istraje i da će to prestati vremenom a da pije do 3 litara vode dnevno.

Takođe, jedna devojka je u komentarima potvrdila verodostojnost ovog Janovog iskustva otkrivši da ne jede šećer već četiri meseca i da je to zamenila prirodnim šećerom poput voća. Osim toga, smršala je, kako je rekla, čak 26 kilograma. Kako su se složili mnogi, borba je definitivno teška ali su benefiti odlični.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)