Odrasli

SVE VIŠE MUŠKARACA NE ŽELI DECU: Mnogi se odlučuju na radikalan korak, pa se kasnije gorko pokaju! (FOTO)

Primetan je porast u Holandiji, a razlozi za ovu odluku su različiti.

15.04.2024 15:45

SVE VIŠE MUŠKARACA NE ŽELI DECU: Mnogi se odlučuju na radikalan korak, pa se kasnije gorko pokaju! (FOTO)
Shutterstock

Dok pojedini parovi vode borbu sa sterilitetom i godinama leče ovaj problem, drugi svesno žele da ostanu bez potomstva. Kako prenose holandski mediji urolozi u toj zemlji su primetili alarmantan broj muškaraca mlađih od 30 godina koji traže sterilizaciju. Većina je kao razlog navela da ne žele da imaju potomstvo. Jedan od razloga je klimatska kriza koja se često navodi, a drugi problem su genetske bolesti koje ne žele da prenesu na svoju decu.

Meliante Nikolaj je urolog koji uradi oko 500 sterilizacija godišnje i kako ističe redovno viđa momke u svojoj klinici koji ne žele decu.

- Dvdesetdevetogodišnji biolog je nedavno došao kod mene i tražio sterilizaciju. Kako je objasnio ima previše ljudi na Zemlji, video je koliko životna sredina pati zbog čovečanstva i on nije želeo da doprinese tome - rekla je ona.

shutterstock.com

Statistika pokazuje da sve više mladih muškaraca u Holandiji ne želi decu

 

Oni koji se odlučuju za ovu proceduru su uglavnom u srednjim tridesetim godinama života, a imaju različite razloge za svoju odluku. Mnogi od njih već imaju decu, pa na ovaj način žele da pomognu svojim partnerkama u sprečavanju neželjenih trudnoća. 

Muškarci koji se odluče na ovu proceduru mogu da zatraže savet i upute kod svog lekara opšte prakse, a sam zahvat se radi u bolnici ili specijalističkoj klinici. Kako navodi nltimes.nl, istraživanja su pokazala da između 2 i 6 odsto muškaraca kasnije zažali odluke o sterilizaciji. Procenat se povećava ukoliko su muškarci u mlađoj dobi. Čak 11 odsto njih koji su uradili sterilizaciju pre 25 rođendana je kasnije gorko zažalilo zbog svoje odluke.  

Smernice kojima se vode urolozi uglavnom otkrivaju da je velika verovatnoća da će samci zažaliti zbog sterilizacije kasnije u životu.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)