Odrasli

NAKON OVOG SNIMKA NIKADA VIŠE NEĆETE KRCKATI VRAT: Doktor otkrio opasne posledice ove navike, pa objavio snimak jedne pacijentkinje koji je zabrinuo javnost (VIDEO)

Svi ovo radimo a nismo ni svesni posledica.

12.09.2023 22:01

NAKON OVOG SNIMKA NIKADA VIŠE NEĆETE KRCKATI VRAT: Doktor otkrio opasne posledice ove navike, pa objavio snimak jedne pacijentkinje koji je zabrinuo javnost (VIDEO)
shutterstock/tiktok everariasmd

Doktor je izazvao buru na društvenim mrežama nakon što je otkrio šokantan razlog zbog kojeg nikada ne treba "krckati" vrat iako to svi činimo kada osetimo napetost ili bol. On je detaljno opisao u videu sa preko 235.000 pregleda na TikTok-u.

- Vreme je da pričamo o tomezašto nikada ne bi trebalo da "krckate vrat“ - upozorio je dr Ever Arijas u snimku u kojem je podelio uznemirijuću priču o dvadesetogodišnjoj devojci koja je prilikom ove "kiropraktike" slomila sebi vrat.


- Dakle, bila je pacijentkinja stara 20 i nešto godina koja je ušla u hitnu pomoć nakon što je rekla da je pokušala da istegne vrat. Posle drugog puta, čula je pucketanje i osećala je jak bol - objasnio je doktor pa otkrio detalje celog nemilog slučaja.

Ušla je u hitnu pomoć, nakon čega je Arijasov tim otkrio da pacijent ima prelom vratne kosti. Iako je najčešće uzrokovana osteoporozom ( slabljenjem kostiju sa godinama ) u ovom slučaju je to bilo zbog činjenice da je pacijentkinja imala „sindrom hipermobilnosti“, u kojem su njeni zglobovi bili izuzetno fleksibilni.

- Na kraju je malo previše savijala vrat i počela je da ima kompresivni prelom što označava i povredu vratnog pršljena - objasnio je dr Arijas. 


I to nažalost nije jedina nuspojava pucanja vrata. Lekar je objasnio da je video neke kiropraktičare koji su pretrpeli moždani udar jer je manipulacija kičme rezultirala pucanjem arterije koje idu duž kičme. Ovaj zastrašujući simptom takođe može biti rezultat iskakanja kičme „uradi sam“, prema snimku.

- Nadajmo se da ćete iskoristiti te informacije da nikada više ne slomite vrat - rekao je dr Arijas.
 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)