Odrasli

DA LI SE VRAĆAMO U DOBA NAŠIH BAKA? Bizaran trend sve popularniji među mladim devojkama izazvao zgražavanje, da li biste probali (VIDEO)

Ako je suditi po onome što se trenutno promoviše čovečanstvo se izgleda resetuje i vraća na prve navike i aktivnosti koje su našim bakama i prabakama bile normalne ali su danas nezamislive.

10.09.2023 10:02

DA LI SE VRAĆAMO U DOBA NAŠIH BAKA? Bizaran trend sve popularniji među mladim devojkama izazvao zgražavanje, da li biste probali (VIDEO)
Tiktok/ sacralsecret

Većina žena će reći da su higijenski ulošci i tamponi jedan od najkorisnijih ženskih proizvoda koje koristi svaka dama. Znatno olakšavaju život "onih dana" koji su neminovni svakih 28 dana.

Međutim, među mladim devojkama širi se bizaran trend koji je mnoge zgrozio. Sve je počelo na Tik Toku, a gde drugo, gde pojedine devojke odbijaju da nose uloške tokom menstruacije promovišući kako kažu "slobodno krvarenje". 

shutterstock.com

Menstruacija je izuzetno bolan i naporan period za svaku ženu

Kontroverzne Tiktokerke poručuju devojkama da ne koriste apsolutno ništa što bi prikupilo menstrualnu krv. Mnoge od njih tvrde da je ovo iskustvo potpuno oslobađajuće. One tvrde da je ovo potpuno prirodno i zdrave i da pri tome uštede na novcu koje bi dale na higijenske uloške. Pojedine malde dame tvrde da tokom menstruacije ne izlaze iz kuće kako ne bi hodale okolo sa peškirom.

Jedna od zagovornica ovog bizarnog trenda Najda Okamoto je objavila snimak sebe kako pleše u bikiniju i priznala kako ona praktikuje krvarenje u kupaćem kostimu. Ove žene tvrde kako je njihovo slobodno krvarenje promenilo i njihove cikluse.

Ova tema izazvala polemu na društvenim mrežama. 

- Je l' ovo neka vrsta kulta?

- Poštujem svačiji izbor ali ovo se ne čini baš praktičnim i sumnjam da uživaš u svemu tome.

- Izgubila sam se kad si rekla da uživaš u grčevima - bili su neki od komentara.

- Strašno! Umesto da idemo napred vi vraćate žene u doba naših baka i prabaka kada ulošci nisu postojali.

- Fuj! Gadne ste! - bili su samo neki od komentara.

Kako je objasnila ginekolog dr Ejmi Karmajkl za Njujork Post tvrdnje da se menstruacija lakše podnosi uz slobodno krvarenje nema nikakvih dokaza. 

Ipak, doktorka je napomenula kako tamponi ponekad izazivaju dodatni bol i da treba imati u vidu da su tamponi strana tela koja mogu potencijalno doprineti menstrualnim grčevima. Takvim devojkama ona preporučuje da koriste uloške umesto tampona, ali nikako da izlaze napolje bez ičega tokom onih dana. 

BONUS VIDEO:

 

Komentari (5)

Ja

10.09.2023 13:44

Naše babe nisu nosile ni veš a za vreme onih dana koristile su iskuvane težinane krpe i bile zdravije milion puta od nas

Slavica

10.09.2023 19:11

@Ja - Niko ne brani,samo izvolite pa nosite težinane iskuvane krpe. Samo se pitam da li neka danas zna šta je to,i da li neka ume da ih opere?

Dejan

10.09.2023 20:52

@Ja - Mreze su pune klovnova i manipulativnih psihopata ali ima ovaca koji ce i to da progutaju i zaprate raznorazne prasitje, ove i one

Maja

10.09.2023 16:31

Pitam se kako prolazi nameštaj, odeća, posteljina kod ovih žena da ne pričam o okolini koja je prinuđena da gleda to. Žena sam ali ovakvo prodavanje intime radi malo lajkova i popularnosti mi je odvratno. Ovo je isto kao i ljudi koji propagiraju odgajanje beba bez pelena. Nepotrebno i nepraktično. Samo ne znam čemu vraćanje u praistoriju. Zar ne treba kao civilizacija da budemo inventivni i olakšavamo sebi život i činimo ga lepšim. Šta ima lepo u krvavim flekama i baricama krvi koje neka ostavlja iza sebe?

Snorke

11.09.2023 10:21

Kada nemaju talenata, znanja, veština ... onda izmisle neku glupost nebi li postale poznate, makar po nečemu. Žene nisu nikada 'uživale' u slobodnom krvarenju već su se snalazile kako znaju i umeju (koristile razne krpe i sl.) a ove ... hm ... neka to rade u svojim stanovima i daleko od pogleda normalnih osoba.