Odrasli

LEKAR BILA KLINTONA PLANIRA DA ŽIVI IZMEĐU 120 I 180 GODINA: Ima 63 godine, a njegovo telo je 20 godina mlađe, pogledajte i kako!(FOTO+VIDEO)

Tajna njegove mladolikosti leži u njegovoj jutrarnjoj rutini.

17.07.2023 21:21

LEKAR BILA KLINTONA PLANIRA DA ŽIVI IZMEĐU 120 I 180 GODINA: Ima 63 godine, a njegovo telo je 20 godina mlađe, pogledajte i kako!(FOTO+VIDEO)
Instagram/Printscreen/drmarkhyman

Američki doktor Majk Hajman (63), tvrdi da je njegov organizam mlađi čak 20 godina i to zbog jutarnje rutine koju je pažljivo razradio. On je mnogo istraživao na temu kako da telo učini mlađim, otpornijim i zdravijim. Nada se da će živeti bar 120, a možda čak i 180 godina.

Svestan je da neće svako posegnuti za njegovim jutarnjim ritualima, ali on je dugo istraživao sam proces i došao je do zaključka da najbolje rezultate dobija kada se pridržava sledeće rutine.  

- Svako jutro ustajem u 6 sati, zatim 20 minuta meditiram pre nego što popijem kafu sa suprugom i odvojim malo vremena da pišem za svoju internet stranicu. Potom 30 minuta radim trening snage, koristeći i svoju telesnu težinu i dizanje tegova.  Nakon vežbanja idem pod topao tuš i na kraju ide ledena kupka koja podrazumeva tri minuta sedenja u vodi koja ima samo 4 stepena - objasnio je on, a piše Dejli Mejl.

Majk je uvideo veliku prednost vežbanja. Njegov savet je da, ukoliko je moguće, trenirate 3 sata dnevno, ali i shvata da je ljudima veoma teško da odvoje toliko vremena na vežbanje

- Trening jača naše pamćenje i čini nas srećnijim i otpornijim, a studije su pokazale da je energično vežbanje najbolji antidepresiv. Dakle, najvažnije je vežbanje i ishrana koja uključuje zdrave masti i biljnu hranu. Nijedna količina suplemenata to ne može da zameni - istakao je doktor za medije.

Mišićna masa opada za oko 3-8 odsto svake decenije nakon tridesete godine, a za 10 do 15 odsto u pedesetim godinama. Kosti takođe postaju slabije što čini padove dosta ozbiljnijim. Majk je iz tog razloga rešio da “podigne” zdravlje svog tela, tako što svaki dan trenira tri sata, a obavezan deo jelovnika mu je šejk za "zdravo starenje." Taj šejk sadrži 48 grama proteina, zdrave masti, čia semenke i bobičasto voće. 

Dr Hajman je 2004. godine regrutovan kao lekar bivšeg američkog predsednika, Bila Klintona, nakon njegove operacije četvorostrukog bajpasa. Majk se sprijateljio sa Klintonovima, a 2014. godine je Njujork tajms izvestio da je još uvek deo njihovog užeg kruga prijatelja.

 

 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)