Odrasli

BILA SAM MRTVA 3 MINUTA POSLE TOPLOTNOG UDARA: Otad više ništa nije isto, stvar koja se desi kada stavim sat na ruku LEDI KRV U ŽILAMA! (FOTO)

Tridesetšestogodišnja žena po imenu Džejd otkrila je i šta je videla tokom vremena dok su se lekari borili da povrate njeno srce u bolnici.

15.06.2023 20:01

BILA SAM MRTVA 3 MINUTA POSLE TOPLOTNOG UDARA: Otad više ništa nije isto, stvar koja se desi kada stavim sat na ruku LEDI KRV U ŽILAMA! (FOTO)
shutterstock.com

Devojka koja se na TikToku predstavlja kao Džejd posetila je drugaricu jednog letnjeg popodneva želeći da se zajedno sa njom opusti na suncu, ne sluteći šta će joj se tog vrelog popodneva dogoditi. Ona nije otkrila svoje prezime pratioima društvenim mrežama, ali je otkrila kakvu je dramu doživela, naglasivši da je srećna što je opet među živima.

Ta žena iz Viskonsina tvrdi da je bila proglašena mrtvom i da je to trajalo čak 3 minuta nakon što je doživela toplotni udar, pa je njeno srce prestalo da kuca. Sve se odigralo tokom leta 2011. godine kada su se ljudi u njenom rodnom gradu Grin Bej borili s nepodnošljivom vlažnošću i velikim vrućinama.  

- Mora da se sve dogodilo za nekoliko trenutaka, ali činilo se kao mnogo duže, i imala sam taj duboki osećaj potpune bolesti koji me je pogodio kao tona cigli - počela je ta tridesetšestogodišnja žena svoju ispovest za medije, prenosi Njujork post. 

Foto: Shuttestock

Mlada Džejd je usled toplotnog talasa osetila veći broj abnormalonosti  

Kako je dodala, osećala se naduveno, ali kao da joj se telo istovremeno skuplja. 

- To je bio znak kada sam znala da ću umreti - istakla je Džejd. 

Njeni prijatelji su brzo reagovali i ona je prebačena u bolnicu. Srećom, lekari su uspeli da je vrate među njime pomoću defibrilatora. Njeno srce je, kako su naveli kasnije, prestalo da kuca puna tri minuta, a zatim se nekim čudom vratila u život. Tada je otkriveno da Džejd pati od Volf Parkinson Vajt (WPW) sindroma i posturalne tahikardije zbog kojih nastaju abnormalnosti sa povećanom frekvencijom u radu njenog srca. 

- Dotad sam često imala osećaj kao da ću se onesvestiti. Sparno letnje vreme je pogoršalo moje stanje i dovelo do skoro smrtonosnog toplotnog udara - istakla je ona. 

Dok je pred njom tri minuta sve bilo crno, tvrdi da je iskusila "čudne anomalije" zbog kojih je poverovala u zagrobni život. 

Tada je otkrila još jednu misteriozna stvar koja je posebno sve šokirala sve, a to je da od 2011. godine, to jest od njene kliničke smrti, satovi prestaju da rade čim ih ona stavi na ruku. Priznala je da joj je u početku, kada je to oktrila, ta činjenica ledila krv u žilama. 

- Dešavalo mi se, takođe, mnogo drugih sablasnih stvari - da čujem glasove i vidim stvari kojih nema. Ponekad je to bio šapat ili neka maglovita figura. Ali verujem da mi to govori da se život nastavlja i posle smti - poručila je Džejd.

Traumatično iskustvo iz 2011. učinilo je da se ona manje plaši smrti. Otkrila je kako je pre incidenta imala ekstremni strah od nje, ali da se sada sve promenilo.

- Ne živim u strahu od smrti i znam da kada dođe vreme svaki moj strah će se istopiti kao i ranije - zaključila je ta neobična mlada žena.

Ranije je, inače, otkrila da je najvrednija lekcija koju je iz traume izvukla ta da je zapravo strah veći o problema kog se plašimo.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)