Odrasli

MORALA JE POD NOŽ DA BI SPASLA SEBI ŽIVOT! Tiktokrka pokazala šta je uradila kako bi transformisala svoje telo do neprepoznatljivosti!

Olivija je pokazala da snaga volje i briga za sebe i sopstveno zdravlje mogu biti snažan pokretač za veliku promenu.

10.06.2023 20:30

MORALA JE POD NOŽ DA BI SPASLA SEBI ŽIVOT! Tiktokrka pokazala šta je uradila kako bi transformisala svoje telo do neprepoznatljivosti!
Printscreen/TikTok/loseitwithliv.vsg

Olivija je živela jedan lep i uzbudljiv život poput mnogih drugih devojaka, izlazeći i uživajući s prijateljima. Bila je lepa i zgodna crnka i takva je na svim fotografijama do 2017. godine kada se situacija značajno promenila. Sticajem teških okolnosti, budući da je prošla kroz mnoge traumatične događaje, Olivija je potpuno zanemarila izgled i brigu o sebi, čime je izgubila i volju za životom. 

Dijagnostikovan joj je hormonski disbalans zbog čega je brzo počela da dobija na težini, a tome su doprineli i antidepresivi koje je počela da koristi. Jedina lepa stvar koja joj se dogodila tada jeste trudnoća, ali uz nju je došlo i prejedanje udruženo s još nekim spoljnim faktorima, koji su dodatno doprineli da Olivija počne da izgleda potpuno nezdravo.

Printscreen/TikTok/loseitwithliv.vsg

Olivija je pored zdravstvenih problema, koji su uticali na povećanje kilograma, bila i trudna, pa se dodatno ugojila

Od vesele i zabavne devojke ona je postala mlada žena koja se izolovala od društva, izlazaka iz kuće i postala bezvoljna i depresivna.

- Osećala sam se tako razočarano i ranjivo gledajući sebe. Mislila sam da blokiram sve ljude koje znam da ne gledaju ovaj video. Ali znate šta? To je realnost. To je život. Ne treba se stideti u javnosti, već preuzeti odgovornost. Od ovog momenta vraćam svoj život nazad - istakla je Olivija u jednoj objavi na TikToku.

Ona je u međuvremenu dobila još dve devojčice, pa su kilogrami ostajali i njeno telo se nije značajno promenilo. Na samom početku kada je Olivija shvatila da mora nešto da preduzme, ona je bila teška čak 140 kilograma. Ipak, nakon porođaja se osvestila i shvatila da ponovo želi sebe od pre nekoliko godina.

Odlučila je da se podvrgne operativnom zahvatu i da tim putem smanji kilograme. Zbog svog zdravstvenog stanja i problema koje je imala, poput tumora na materici i hormonskog disbalansa, njoj je preporučeno da je hirurška intervencija za nju najbolje rešenje. 

Operacija je bila zahtevna i rizična, ali je sve na sreću dobro prošlo. Olivija je nakon mesec dana izgubila 8 kilograma. Kako je postoperativni period napredovao, ona je regulisala ishranu onako kako su joj doktori sugerisali. Posle dva meseca izgubila je 20 kilograma i nastavila s borbom. Već za sedam meseci od operacije nestalo je ukupno 59,4 kilograma i sad ona izgleda bolje iz dana u dan. O svom gubitku kilograma je od početka obaveštavala svoje pratioce i podizala svest o tome da treba preuzeti odgovorost za svoje zdravlje i izgled i istrajati u tome.

- Izgledaš divno na bilo koji način! Divna si -

- Pa ovo je transformacija -

- Odbrojavam moje dane -

- Plašim se ovoga, moram sledeći mesec na operaciju, a imam dosta zdravstvenih problema -

- Tvoj gubitak težine je inspiracija meni koja sam u istom procesu. Izgledaš fantastično! - komentarisali su korisnici mreže.

Olivija je u svojim objavama priznala i kako se osećala kao stranac u svom telu. Borba s kilogramima je za nju bila psihički pritisak koji je trebalo izdržati, ali je ona pristala na sve donevši čvrstu odluku da se promeni nabolje.

- Ovo je bila najbolja odluka koju sam ikada donela za svoje zdravlje, moju porodicu i što je najvažnije, za mene. To je znak da sami menjamo sopstveni život. Niko vam ne stoji na putu sem vas - poručila je ona u jednoj od objava.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)