Odrasli

3 KORAKA KAKO DA POVEĆATE MUŠKOST! Stručnjaci tvrde: Moguće je i to potpuno bezbolno i bez posledica po zdravlje!

Postoje prirodni načini kojima svaki pripadnik jačeg pola može da učini mnogo po pitanju svog samopouzdanja, tvrdi profesor Kevin Vejli.

01.06.2023 21:01

3 KORAKA KAKO DA POVEĆATE MUŠKOST! Stručnjaci tvrde: Moguće je i to potpuno bezbolno i bez posledica po zdravlje!
Shutterstock

Većina muškaraca želi da ima veći penis smatrajući da će na taj način imati više uspeha kod žena. Iako dame često ističu da nije bitna veličina, već umeće, to ne sprečava pripadnike jačeg pola da tragaju za načinima kako da povećaju svoju muškost.

Kako ističu stručnjaci, odlazak na operaciju je zastrašujuća pomisao za svakog muškarca i malo koji od njih će se i usuditi na taj korak. Međutim, kako objašnjavaju, postoje i drugi načini kako da penis izgleda veće.

shutterstock.com

Mnogi muškarci koji brinu o veličini penisa ubeđeni su da imaju problem sa svojim celokupnim izgledom

Prirodna metoda

Prema rečima profesora Kevina Vejlija, konsultanta za se*sualnu medicinu, problem sa veličinom penisa najčešće ima direktne veze sa nezadovoljstvom kompletnog tela samog muškarca.

- Mnogi muškarci koji brinu o veličini penisa imaju problem sa celokupnim izgledom. Imaju lošu sliku o sebi, nesigurni su, i onda se fokusiraju na muškost misleći da će to da im reši i sve ostale probleme. Često samo razgovor ili savetovanje sa stručnjakom za se*s može da utiče na mladića da izgradi samopouzdanje i ispravi pogled na sopstveno telo, odnosno da se reši kompleksa. Muško samopouzdanje je zapravo najveći afrodizijak za žene i nema veze sa veličinom polnog organa – istakao je on.

Posavetovao je sve muškarce kako da u tri jednostavna koraka učine da njihov penis izgleda vizuelno veći. U pitanju je potpuno bezbolan način i bez ikakvih posledica po zdravlje.

1.Skratite dlake

Sigurno ste čuli za onu izreku: "Pokosi travu da bi se drvo videlo!". To može da se primeni i u ovoj situaciji, pa će penis izgledati veće ukoliko su stidne dlake potkresane i skraćene.

2. Pivski stomak

Mnogi muškarci, pa čak i oni veoma mladi, imaju pivski stomak koji će učiniti da njihova muškost izgleda manje nego što jeste. Gubitak težine i eliminisanje pivskog stomaka još jedan je efikasan i dobar način da polni organ izgleda veća. Osim toga, izgledaćete kompletno bolje i bićete zdraviji.

3. Vežbajte

Treninzi i učvršćivanje mišića na telu učiniće da izgledate i da se osećate bolje, ali i više se*si. Na taj način podižete sopstveno samopouzdanje koje se pozitivno odraziti na vaš intimni život.

Istini za volju, ti načini neće zaista penis učiniti fizički većim, on će samo izgledati bolje, a vi ćete se osećati neuporedivo bolje. 

shutterstock.com

Brojni preparati i aparati, kao što su penis-pumpe, mogu nanedi više štete nego doneti koristi

Preparati i aparati

Ukoliko zaista želite da fizički povećate muškost, neophodno je da razgovarate sa lekarom koji će vas uputiti u način da to postignete, ali i upoznati vas sa mogućim rizicima, bez obzira na to koju metodu odaberete. Savet je da nikako ne kupujete neproverene preparate preko interneta jer vam to može naneti ozbiljnu štetu i ugroziti zdravlje. Na tržištu postoje brojni preparati, pitanje je samo da li zaista i deluju.

1. Pilule i losioni

Postoji veliki broj pilula za muškarce, kao i razni losioni, za koje se tvrdi da mogu da povećaju penis. Međutim, prof. Vejli naglašava da je to gubljenje vremena.

- Tablete poput vijagre neće povećati muškost, ali mogu poboljšati dotok krvi u penis i pomoći muškarcu da zadrži erekciju. I to je sve – naglasio je on.

2. Penis-pumpe

Penis-pumpe se stavljaju preko penisa nakon čega se izvlači vazduh. U tom slučaju pod pritiskom krv dolazi do muškosti, što dovodi do oticanja. Mogu biti korisne kao kratkoročno rešenje za erektilnu disfunkciju.

- Produžena upotreba pumpi može da dovede do oštećenja tkiva u penisu, što će dodatno oslabiti erekciju. Postoji malo dokaza koji sugerišu da upotreba pumpe može da dovede po povećanja veličine penisa – istakao je prof. Vejli.

Pumpe se najčešće koriste u kombinaciji s prstenom koji se stavlja na koren penisa kako bi se krv duže zadržala u tom organu, a samim tim i erekcija.

3. Produžeci

Na tržištu postoje i brojni produžeci za penis. Najčešće su u pitanju mali tegići koji se zakaže za penis kako bi se on što više istegao.

- U suštini rastežete meso svoje muškosti i ne postoje dokazi da to zaista i deluje, odnosno da može da dovede do povećanja penisa. Takve tretmane nikako ne biste smeli da radite bez nadzora lekara jer mogu da oštete meso penisa što će biti pogubno za vaš se*sualni život – upozorio je prof. Vejli.

4. Povlačenje ili muža

Veruje se da ukoliko muškarac više puta tokom dana povlači svoj penis kad nije u erekciji držeći da između palca i kažiprsta da će doći do njegovog povećanja. Ova metoda se naziva jelkin, odnosno muža, zato što pokret podseća na mužu krava. Ideja je da se poveća kapacitet dotoka krvi u polni organ što može da ga učini većim.

shutterstock.com

Operacija penisa nosi brojne rizike i može da dovede do trajnog deformiteta i oštećenja

Operacija penisa

Kako upozoravaju lekari, hiruška intervencija povećanja penisa nosi sa sobom brojne rizike. Pre svega treba znati da se operacija sprovodi na dva načina: povećanje dužine i uvećanje obima polnog organa.

Povećanje obima

Da bi povećali obim lekari najčešće ubrizgavaju mast koja je uzeta iz drugih delova tela pacijenta kako bi se izbegle komplikacije. Problem je što ta metoda može dovesti do toga da se mast skupi samo na određenom delu penisa, što dovodi do trajnog deformiteta.

Uvećanje dužine

Kad je u pitanju povećanje dužine hirurzi najčešće uzimaju deo ligamenta kojim je penis pričvršćen za stidnu kost i onda to prišiju na vrh penisa kako bi dobili dodatnu dužinu. Dobija se maksimalno dva centimetra u dužini, ali i povećava rizik sa erekcijom.

- Na ovaj način gubi se prirodni ugao što može dovesti do toga da se*s postane neprijatan, čak i bolan po muškarca. Da li zaista vredi povećati ga za dva centimetra, a izgubiti mnogo više. Dobro razmislite o tome – poručio je prof. Vejli.  

BONUS VIDEO:

Komentari (0)