Odrasli

EVO ŠTA MUŠKARCI RADE KAKO BI POVEĆALI POLNI ORGAN: Oporavak traje danima!

Od početka pandemije koronavirusa zahtev za ovom procedurom se udvostručio.

12.04.2023 22:01

EVO ŠTA MUŠKARCI RADE KAKO BI POVEĆALI POLNI ORGAN: Oporavak traje danima!
shutterstock.com

Operacija vezivanja skrotuma, koja uključuje uklanjanje viška kože između penisa i testisa, udvostručila se od početka pandemije koronavirusa.

Estetski hirurg dr Ahmed Alsajed iz Klinike Signature, rekao je za San da je primetio porast potražnje za procedurom od čak 120 odsto samo tokom prošle godine. Taj trend on povezuje sa tim da su muškarci provodili više vremena kod kuće tokom pandemije korone, pa su imali dovoljno vremena za analizu svojih problema, posebno onih u krevetu.

shutterstock.com

Muškarci su sve više nezadovoljni svojim polnim organom

- Biti zadovoljan svojim telom je ogroman deo vođenja ispunjenog života, tako da ako imate problem sa skrotumom, to može dovesti do anksioznosti, pa čak i depresije - objasnio je dr Ahmed.

Mreža skrotuma često može sakriti pravu veličinu muškog polnog organa.

- Višak kože može sakriti stvarnu dužinu njihovog penisa, čineći ga kraćim i zbog toga su muškarci mnogo samosvesniji u spavaćoj sobi. Stanje kože takođe može dovesti do niza zdravstvenih problema. Mnogi muškarci pate od viška kože između penisa i testisa, što izaziva bol ili nelagodnost tokom svakodnevnih aktivnosti - objasnio je stručnjak.

Procedura, koja traje samo sat vremena, izvodi se pod lokalnom anestezijom i pacijenti se mogu vratiti na posao za samo tri dana. 

Inače, mnogi od najpopularnijih zahvata plastične hirurgije u Britaniji su se prošle godine više nego udvostručili, pokazuju novi podaci. Očekivalo se da će brojke porasti nakon pandemije kovida, ali su stručnjaci bili iznenađeni da su iznad brojeva pre 2020. godine.

unsplash.com

Operacija uklanjanja kože s penisa izvodi se u lokalnooj anesteziji

Novi podaci o veličini penisa   

Nedavno istraživanje pokazalo je da je prosečna dužina penisa porasla za 25 odsto u poslednjih 30 godina. Od 1992. do 2021. prosečan polni organ u erekciji povećao se sa 11 centimetara na 15, pokazala je analiza američkih stručnjaka. To je umnogome rezultat loše ishrane i ne predstavlja podatak kom se treba radovati, upozoravaju oni. 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)