Odrasli

UMRO SAM I VRATIO SE U ŽIVOT POSLE NEKOLIKO MINUTA, SVEGA SAM BIO SVESTAN: Čovek je do detalja opisao dramatičnu borbu, ali i zašto niko ne bi trebalo da se plaši ONOGA ŠTO SLEDI! (FOTO)

Lekari su ga otpuštali iz bolnice verujući da mu nije ništa a onda je jedan po jedan organ počeo da mu otkazuje.

23.03.2023 18:01

UMRO SAM I VRATIO SE U ŽIVOT POSLE NEKOLIKO MINUTA, SVEGA SAM BIO SVESTAN: Čovek je do detalja opisao dramatičnu borbu, ali i zašto niko ne bi trebalo da se plaši ONOGA ŠTO SLEDI! (FOTO)
shutterstock.com

Čovek koji kaže da je "umro" i da se vratio u život objašnjava da nema svetlosti ka kojoj treba ići, ali tvrdi da je stajao pored svog tela poput duha. Kevin Hil (55) ima kalcifilaksiju - ozbiljnu, neuobičajenu bolest u kojoj se kalcijum akumulira u malim krvnim sudovima masnog i kožnog tkiva.

Kevinova mrtva koža, koja je nastala usled stvaranja plikova, počela je da izjeda njegovu živu kožu, što je značilo da je stalno osećao strašne bolove. Stvari su postale toliko loše da je iskrvario. Izgubio je pet litara krvi i njegovo srce je stalo pre nego što su ga lekari reanimirali. Kevin je rekao da je "umiranje" i povratak u život zapravo bilo mirno iskustvo i znao je da je umro. Uprkos svim izgledima, potpuno se oporavio i rekao da su ga lekari nazvali "čudesnim čovekom". 

Facebook

Kevin Hil bio je mesecima u bolnici gde su se lekari borili za njegov život

- Nisam gledao dole u ​​svoje telo, ali sam bio odvojen od svog tela. Kao da sam bio u duhovnom carstvu. Bio sam svestan šta se dešava, ali sam imao toliko mira. Znao sam da krvarim. Znao sam da je ozbiljno. Osoblje je stalno ulazilo i izlazilo da zaustavi krvarenje - govori Kevin, piše San.

Tokom dramatične borbe za život, pema njegovom priznanju, sa strane je posmatrao osoblje bolnice koje je pokušavalo da ga spase.

- Znao sam da sam umro. Bio sam odvojen od svog tela. Onda sam samo zaspao i probudio se, živ, i krvarenje je prestalo. Nije moje vreme da umrem. Situacija me je naterala da promenim svoje prioritete. Kada sam izašao iz bolnice, atmosfera u mojoj porodici se dramatično promenila - objašnjava Kevin o čijoj sudbini pišu svi svetski mediji.

Problemi sa zdravljem počeli su da mu se javljaju pre dve godine. U leto 2021. Kevinove noge su počele da otiču jer su zadržavale višak vode. Više puta je odlazio kod lekara, ali su ga, kako je rekao, otpuštali. Konačno, Kevin je dobio termin u jedinici za koronarnu negu u Derbiju i za nekoliko sati je poslat u bolnicu Derbi Rojal.

- Ovim je počeo moj jednogodišnji boravak u bolnici. Dali su mi lek da se oslobodim zadržavanja vode. Nakon što je sve prošlo, rekli su mi da sam izgubio 65 kg vode - objašnjava Hil.

Zadržavanje vode je uzrokovano Kevinovim srčanim zaliskom koji je imao dva dela, umesto tri. Kevin je imao operaciju srčanog zaliska u januaru 2022. 

- Nakon operacije dobio sam kalcifilaksiju - ozbiljnu, neuobičajenu bolest u kojoj se kalcijum akumulira u malim krvnim sudovima masnog i kožnog tkiva. To je retko stanje koje ima samo jedna od pet osoba. Imao sam bolest mesecima. Dešavalo se da su mi tri dana noge krvarile i jednostavno nije prestajalo - govori Kevin o detaljima dramatične borbe koju je vodio.

Izgubio je toliko krvi da je umro nekoliko minuta dok lekari nisu uspeli da ga reanimiraju. Kevin se skoro potpuno oporavio i sada se vratio kući sa suprugom Kamil Hil (52).

U završnoj sam fazi oporavka. U desnoj nozi još imam bol, ali nije blizu nivo koji je nekada bio. Plakao bih satima. Moj nivo bola je nekada bio 100 od 10, a sada je pao na četiri. Svi su govorili da treba da umrem - završava potresnu ispovest o svemu kroz šta je prošao.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)