Odrasli

STARICA JE PRED SMRT IZMENILA TESTAMENT I ŠOKIRALA OČAJNU PORODICU: U neverici ne mogu da prihvate kome je ostavila milione evra i to samo iz jednog razloga!

Austrijski advokati, dobro upućeni u slučaj koji je žestoko zaintrigirao javnost njihove zemlje, navode da rodbini neće moći da pomognu ni tvrdnje da je preminula baka bila dementna.

bySrećna republika

27.02.2023 18:05

STARICA JE PRED SMRT IZMENILA TESTAMENT I ŠOKIRALA OČAJNU PORODICU: U neverici ne mogu da prihvate kome je ostavila milione evra i to samo iz jednog razloga!
shutterstock.com

Jedna starica iz Austrije koja je poslednjih godina života patila od demencije uspela je nakon smrti da zaprepasti članove svoje porodice. Naime, ona je, kako piše Kronen Zeitung, imala pozamašno bogatstvo koje je iznosilo čak nekoliko miliona evra, a pred smrt je odlučila da napiše novi testament i bez nasledstva ostavi sve one za koje je vezuje krvno srodstvo. Dodatni udarac za porodicu, osim činjenice da neće videti ni centa od njene imovine, bilo je saznanje da je starica odlučila da sve što je ikad stekla ostavi, ni ma ni više, nego svom majstoru

Žena je, osim toga, bez saznanja članova porodice, pre nekoliko meseci svog majstora navela i kao kontakt osobu u hitnim medicinskim slučajevima. Ta činjenica će sada rodbini dodatno otežati pokušaj da na sudu dokažu kako joj je on bio "samo vodoinstalater" i "da je staricu iskoristio budući da je ona bila dementna". Inače, brigu o finansijama preminule bake vodio je njen suprug koji je, nakon više od 50 godina braka, 2018. preminuo, a budući da nisu imali dece ona je u jednom trenutku ostala potpuno sama. 

shutterstock.com

Starica je nakon smrti supruga 2018. godine ostala potpuno sama 

Godinu dana nakon smrti supruga, pomenuti majstor/vodoinstalater je počeo u staričinoj kući da obavlja razne sitne poslove i popravke i tako se zbližio s usamljenom ženom. Njihova veza i poverenje su vremenom toliko osnažili da je nakon nekog vremena ona na njega prepisala svu zemlju i nekretnine koje je posedovala. Kasnije ga je imenovala kao jedinog naslednika i u testamentu mu obećala i ostatak bogatstva. Bio je jedini koji je godinama bio uz nju i pružao joj pažnju i utehu. 

- Nikada ne bih pomislio da je tako lako dobiti nečije nasledstvo, a da mu ni nisi deo porodice - požalio se staričin bratanac Kristijan T.

Prema njegovim rečima, reč je o bogatstvu vrednom više od tri miliona evra. 

pexels.com

Starica je ostavila bogatstvo koje se procenjuje na najmanje 3 miliona evra 

Ipak, teško da će s tim argumentom porodica išta moći da uradi na sudu, budući da je, kako kažu pravni stručnjaci, sve "čisto" i legalno.

- Ova procedura je potpuno legalna - potvrdio je Lorenc Kiršner, advokat specijalizovan za ostavinska pitanja.

Kako je dodao, sve dok nema kaznenog dela prevare, prisile ili obmane, rodbina ništa ne može da uradi.

- Neće im puno pomoći ni činjenica da je žena bolovala od demencije. To nije dovoljno da se njen testament proglasi neutemeljenim. Naime, da bi taj dokument bio valjan, dovoljno je da je pokojnik u trenutku njegovog sastavljanja psihički bio na nivou deteta od dvanaest do 14 godina - objasnio je Kiršner i dodao kako će zato bogatstvo najverovatnije pripasti majstoru, uključujući i porodične fotografije i ostale lične stvari. 

BONUS VIDEO: 

Komentari (1)

srpkinja SA

27.02.2023 16:44

Tako je i pravedno. Rodbina nije dosla da brine o njoj vec majstor. Zasto su samo cekali da umre da se obogate, sto joj nisu ponudili pomoc, bili uz nju.