Zanimljivosti

POZVALA JU JE STARICA DA JOJ OČISTI KUĆU I UKLONI DECENIJAMA STAR I ISTRULEO TEPIH: Kada ga je ona podigla usledio je vrisak, da li je to uopšte moguće?! (VIDEO)

Devojka koja se profesionalno bavi čišćenjem podelila je sa čitavim svetom kakvu vrednost je pronašla u staroj kući jedne starice.

22.02.2023 12:01

POZVALA JU JE STARICA DA JOJ OČISTI KUĆU I UKLONI DECENIJAMA STAR I ISTRULEO TEPIH: Kada ga je ona podigla usledio je vrisak, da li je to uopšte moguće?! (VIDEO)
Printscreen TikTok/carecleaningservicessyd

Šarlot Bosanke (22) iz Sidneja, koja se bavi profesionalni čišćenjem, nije ni slutila šta će pronaći ispod jednog prastarog tepiha. Čišteći u domu starice koja ju je pozvala u pomoć, ona je podigla tepih star više decenija i ispod njega pronašla novčić iz davne 1930. godine.

Kako se ispostavilo, u pitanju je novčić vredan oko 25.000 evra. Usledio je šok nakon što je shvatila da u ruci drži pravo bogatstvo

Kako je u video-snimku objavljenom na TikToku objasnila Šarlot, pozvala ju je starica koja ceo život živi u toj kući. U jednoj od soba bio je stari tepih koji je trebalo izbaciti.

Šarlot je odmah prionula na rad i počela da podiže tepih ispod kog je prvo naišla na debeli sloj starih novina. Kad je počela i to da ukanja, ispod novina je Šarlot videla neobičan metalni novčić.

Pronašli smo stare novine i peni čija je vrednost procenjana na 25.000 evra - rekla je ona i priznala da je odmah znala o čemu se radi čim je ugledala novčić, zbog čega je vrisnula od sreće. 

U pitanju je retka kovanica iz 1930. godine. Potekla je iz male serije iskovanih novčića, što novčić čini izuzetno vrednim. Zbog svoje estetike i izuzetne retkosti njegova cena može biti i veća u zavisnosti od stanja u kom se nalazi. Jedan od tih penija prodat je 2019. za više od  716.780 evra, dok se jedan čuva u Britanskom muzeju.

Međutim, podrazumeva se, Šarlot pronađeni novčić nije zadržala za sebe.

- Nisam zadržala novčić zato što ne pripada meni. Njegov vlasnik je bakica koja živi u ovoj kući. Bila je veoma srećna kad sam joj dala novčić i objasnila da je izuzetno vredan - naglasila je Šarlot koja ne zna šta se potom dogodilo.    

BONUS VIDEO:

Komentari (0)