Odrasli

UDISALA JE SREDSTVO ZA POTAMNJIVANJE I IŠLA U SOLARIJUM: Posle par dana koža joj se dramatično promenila, strahuje od najgoreg (VIDEO)

Tiktokerka Medi poslala je upozorenje drugima kako ne bi prošli kao i ona.

08.02.2023 18:01

UDISALA JE SREDSTVO ZA POTAMNJIVANJE I IŠLA U SOLARIJUM: Posle par dana koža joj se dramatično promenila, strahuje od najgoreg (VIDEO)
tiktok/meribirc

 Nekada svetao i porcelanski ten bio simbol aristokratije i žena prefinjene lepote, više nego ikada pažnja se posvećuje preplanulom tenu kao standardu lepote. Iako stručnjaci često apeluju da se prekomerno izlaganje suncu ili solarijumu izbegava, mnoge dame za to ne haju pa često negativne posledice osete pre ili kasnije.

shutterstock.com

O štetnom uticaju solarijuma lekari godinama govore

U to se uverila i jedna Britanka Medi Birč koja je na društvenoj platformi Tiktok podelila posledice prekomernog izlaganja solarijumu. Pošto je redovno išla na "veštačko" sunčanje i koristila čak i mnoge neodobrene sprejeve koji sadrže Melanotan 2, za koje britanska Agencija za lekove nije dala odobrenje, Medi je otkrila kako se suočila sa jednom neobičnom pojavom. Kako je ona navela, ispod očiju su joj se stvorili svetli kolutovi koji podsećaju na one koje ima panda. 

Printscreen/Tiktok/maddiexbirch

Devojka je pokazala posledice sunčanja u solarijumu

Iako joj je doktor sugerisao da izbegava veštačko sunčanje i izlaganje solrijumu Medi se na to nije obazirala te je kao posledicu toga doživela izmenjen fizički opis lica i to u roku od dve nedelje. Kako je rekla, sada se plaši da bi ti kolutovi mogli ostati zauvek.

- Solarijum mi je upropastio kožu i svi koji ga koriste savetujem im da prestanu s time kao i bilo kakvim korišćenjem proizvoda za samopotamnjivanje. Mislim da će mi koža zauvek ostati ovakva- kaže na u svom tiktok videu.

Tiktokerka se nije zaustavila na solarijumu. Da bi brže potamnela počela je da koristi sprejeve koji se udišu ili prskaju po jeziku a koji sadrže u sebi hormon Melanotan 2. Nus pojave koje izazivaju ti preparati uključuju probleme sa disanjem, razne infekcije i apscese. 

Pratioci nisu ostali imuni na njen snimak, pa su brže bolje komentarisali i dali mišljenje.

- Kako možete udisati nešto za samotamnjenje za šta nemate pojma šta sadrži.

 Poznato je godinama unazad koliko su solarijumi opasni i da mogu uzrokovati rak kože -

- Ne mogu da verujem da ljudi i dalje odlaze u solarijum-

- Rak kože, operacija tri puta, gubitak kose, lekovi.....nikada više! - komentarisali su korisnici mreže.

 

@maddiexbirch Can’t believe I paid £60 to look like a panda for the rest of my life #fyp #makemefamous ♬ CUFF IT - Beyoncé

 

Mnogi su se požalili na sličan problem te na gubitak pigmentacije rekavši kako su im doktori preporučili korišćenje kreme za sunčanje. Pored toga neki su naglasili kako se od sunčnja u veštačkim uslovima stvaraju i strije. Jedna od korisnica je rekla da se to njoj desilo i da je to poznato kao Vitiligo, gubitak pigmentacije kože.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)