Odrasli

ZA 28 DANA SMRŠALA TOLIKO DA NOSI TRI VELIČINE MANJU ODEĆU: Odrekla se samo jedne stvari!

Luiza Pontonio iz Melburna je mama četvoro dece koja je uspela da izgubi 8 kilograma u kratkom roku, ali i potpuno promeni svoju konstituciju.

27.01.2023 19:08

ZA 28 DANA SMRŠALA TOLIKO DA NOSI TRI VELIČINE MANJU ODEĆU: Odrekla se samo jedne stvari!
Printscreen/Facebook/Louisa Pontonio

Luiza Pontonio iz Melburna uvek se trudila da, koliko joj to vreme dozvoljava, živi zdravo i zdravo se hrani, međutim, sa svojih 78 kilograma uvek se osećala kao da nema energiju. Budući da je menadžer važnih projekata s mnogo obaveza u kompaniji u kojoj je zaposlena i da ima četvoro dece, morala je da uradi nešto po pitanju svog izgleda i da se oslobodi viška kilograma. Toj 40-godišnjakinji je tako uspelo da za samo 28 dana izgubi skoro 8 kilograma, čime joj je vaga pokazala 70,4. Iako na prvi pogled ne zvuči kao neka impozantna brojka, ona nije previsoka pa joj se konstitucija promenila u tolikoj meri da sada nosi odeću za čak tri broja manju.

- Osećam se fizički neverovatno. Sjajan je osećaj preuzeti kontrolu nad svojim životom i postići stvari koje ste postavili - istakla je oduševljena Luiza, prenosi 7njuz.

Ta majka otkriva da je pre transformacije mislila da se hrani zdravo jer je jela dosta voća, povrća i mlečnih proizvoda. Ipak, do povećanja težine je došlo jer je bila zavisna od grickanja bilo čega. To je uključivalo i nezdrave namirnice u kesicama, poput čipsa, ali i slatkiše. 

Dok je imala veću težinu Luiza je bila bez samopouzdanja i nije bila srećna. Vodila je aktivan život koji je uključivao planinarenje, šetnje i druge oblike treninga, ali ništa nije pomagalo. Posebno joj je bilo teško što nije mogla da obuče odeću koja joj se dopadala. 

Pošto je bila šest meseci na porodiljskom odsustvu odlučila je da njen povratak na posao bude u punom sjaju, što je podrazumevalo i ponovno oblačenje stare garderobe. Ona se prijavila na naučno zasnovan program mršavljenja AstonRKS koji je osmišljen da poboljša funkciju metabolizma i zdravlje creva kod osoba koje su na dijeti i imaju neželjeni efekat tokom gubitka masti.

Objasnila je da je ceo proces bio neverovatan i da se njime pojednostavljuje način na koji jedemo i živimo. Prvi rezultati se čak mogu videti u prvoj nedelji, što dodatno motiviše. Gubitak težine pripisuje šetnjama, vežbanju, teretani i jedenju obroka koji podrazumevaju kontrolisanje porcija.

- Definitivno je potrebna snaga volje i vreme da se organizujete kako biste bili spremni. Prva tri dana su najteža, ali kada pregurate to, ne osećate više glad - istakla je ona.

Mlada mama je imala u svojoj ishrani najrazličitije namirnice i odrekla se grickanja između obroka. Ti periodi su trajali oko pet sati. 

- Najbolja stvar koja mi se desila u celoj transformaciji jeste povratak samopouzdanja - zaključila je Luiza.  

BONUS VIDEO:

Komentari (0)