Za mnoge ljude, kafa nije samo preko potrebna doza kofeina, već i svakodnevni ritual u kojem se uživa. Ljubitelji crne kafe se dele u dve grupe - one koji je piju skroz gorku i druge koji obavezno moraju da dodaju šećer jer im je kafa bez toga previše gorka. Međutim, lekar Karan Rajan tvrdi da umesto šećera, treba da dodate prstohvat soli u kafu!
Rajan koji je poznat po viralnim snimcima koje objavljuje na Tik Toku, kaže da malo soli u kafi može da učini čuda.
On objašnjava da so blokira receptore za gorčinu na jeziku, čineći kafu daleko prijatnijom i smanjujući potrebu za šećerom. Stručnjaci iz firme "Espresso Works" se slažu, ističući da ovo ne samo da smanjuje gorčinu, već i naglašava orašaste karakteristike i prirodnu slast nekih kafa, bez potrebe za dodatnim šećerom.
                                                                                                            
                                                        
                                                        
                                                        
                                                        
                                                        
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                        
                                            
                                                                                                                                                        
                                                                                                                                                
                                                                                                                                                        
                                                                                                                                                
                                                
                                                                                                                                                                                                                                 freepik
                                                                                                                                                                                                                                                                                
                                            
                                                                                                                                                        
                                                                                                                                                
                                                                                                                                                        
                                                                                                                                                
                                                                                                                                                        
Osim što poboljšava ukus, so može čak i da pojača miris crne kafe. Pijenje crne kafe može da bude veoma korisno po zdravlje. Na primer, redovno uživanje u crnoj kafi može da smanji verovatnoću od razvoja dijabetesa tipa 2.
Osim što je dobra za vašu liniju, neka istraživanja sugerišu da uživanje u tri do pet šoljica kafe dnevno može da smanji rizik od srčanih oboljenja za čak 15 procenata. Crna kafa ne samo da vas budi, već može da bude i ključni faktor u održavanju zdravlja srca i podršku zdravom crevnom sistemu, prenosi Mirror.
 
                 
                      
                                 
                                        
 
             
             
             
             
             
             
             
             
             
             
             
             
             
            
Komentari (0)