Odrasli

EFIKASNI LEKOVI PROTIV MIGRENE: Ublažite bol na prirodan način ( FOTO)

Intezivan bol u predelu očiju najčešće se javlja tokom hladnih dana, a ovaj neprijatan osećaj može trajati i po nekoliko sati.

23.01.2023 18:03

EFIKASNI LEKOVI PROTIV MIGRENE:  Ublažite bol na prirodan način ( FOTO)
shutterstock.com

Migrenske glavobolje obično utiču na samo jednu stranu glave, ali je moguće da pogađaJU obe strane glave. Najčešće se javljaju u ovo doba godine kada su vetrovi intenzivni i česte oscilacije u temperaturama. Oni koji pate od čestih migrena tvrde da je ovaj bol parališući i da može trajati satima. 

Postoji nekoliko efikasnih načina kako da ublažimo ovaj intenzivni bol i to prirodnim načinima. Srećna Republika donosi vam četiri koja su se pokazala najefikasnijim.

 

Foto: Shutterstock

Intenzivne migrene mogu se ublažiti masažom

 

Masaža temena glave

Većina ljudi, u slučajevima glavobolje i migrena, pribegava masiranju čela i slepoočnica. Međutim, savetuje se da umesto toga masirate teme i potiljak. Preporučujuju se nežnije masaže zarad efikasnijeg rezultata. 

 

pexels.com

Ulje lavande može se koristiti za inhalaciju

 

Lavanda

Dokazano je da lavanda i njena mirisna ulja pomažu kod migrene. U apotekama se mogu naći različita ulja i prirodni preparati koji su bazirani na ovoj lekovitoj biljci. Najbolje je uzeti prirodnu lavandu i inhalirati se njenom parom, što vam može pomoći da pročistite sinuse, olakšate disanje i ublažite migrenu.

 

shutterstock.com

Hladne obloge za lice

 

Hladne obloge

Stavljanje hladnih obloga preko očiju često pomaže kod glavobolje ali i intenzivnog bola koji stvaraju uporne mirene. Inače, kombinacija hladnih obloga i spavanja u mračnim prostorijama jedan je od najboljih recepata protiv svih oblika glavobolje.

 

Pixabay.com

Čaj od đumbira ima brojna lekovita svojstva

 

Čaj od đumbira

Mešavina rendanog i mlevenog đumbira sa medom i toplom vodom pokazala se kao jedan od boljih lekova protiv migrene. Ova korenasta biljka u sebi sadrzi proteine, etericna ulja, gvozdje, fosfor, kalcijum, magnezijum, mangan, folnu kiselinu, vitamin C i vitamin B6, gingerol, zingeron. Đumbir je dobar antioksidans, antiseptik, analgetik, antikoagulans a njegova lekovita svojstva dokazala su i mnoga naučna istraživanja. Tradicionalna medicina ga najčešće preporučuje kao prirodni lek protiv raznih vrsta upala, prehlade, kašlja i nadimanja. Osim toga, ovaj čaj će vam pomoći i da se ugrejete tokom hladnih zimskih dana.

 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)