Odrasli

POSLE OVOG SNIMKA DVAPUT ĆETE RAZMISLITI DA LI ĆETE POPITI KAFU NA PRAZAN STOMAK! Medicinska sestra tvrdi: Prete dva poremećaja kod žena!

Kofein je u određenoj količini potreban organizmu, ali je važno i na koji način i u koje vreme se on unosi u telo.

20.01.2023 10:01

POSLE OVOG SNIMKA DVAPUT ĆETE RAZMISLITI DA LI ĆETE POPITI KAFU NA PRAZAN STOMAK! Medicinska sestra tvrdi: Prete dva poremećaja kod žena!
Foto: Shutterstock

Bez kafe danas ne možemo zamisliti početak dana i generalno funkcionisanje jer kofein mnogima pomaže u podizanju energije, buđenju, ali i poboljšanju koncetrancije i održavanju fokusa. Osim toga, ispijanje kafe je postalo ritual i u mnogim kulturama je način da se ljudi druže i dinamično započnu dan.

Međutim, iako prema mnogobrojnim istraživanjima taj crni, ukusni napitak donosi benefite, njegovo konzumiranje ujutru na prazan stomak može da nosi i raznorazne zdravstvene tegobe. Ukoliko se već duže vreme žalite na nadimanje stomaka i probleme s hormonima, možda je vreme da prestanete da u najranijim jutarnjim satima palite ringlu kako biste sebi skuvali kafu. 

unsplash.com

Ispijanje kafe rano ujutru na prazan stomak može prouzrokovati mnogobrojne tegobe

Na TikTok mreži se pojavio snimak u kom jedna medicinska sestra objašnjava da radi masaže i da joj se često obraćaju žene sa jednim te istim problemom. Kako bi im pomogla, ona im preporučuje limfnu drenažnu masažu kako bi se oslobodile viška tečnosti i toksina. Inače, sakupljanje tečnosti u organizmu nije normalna pojava i ne treba to prihvatati kao svakodnevnicu, već pronaći uzrok problema. A kako pomenuta medicinska sestra tvrdi, uzrok je u velikom broju slučajeva upravo konzumiranje kafe na prazan stomak. 

Kako je još dodala, ono što je problem jeste da je hormonski poremećaj često veoma teško uočljiv problem jer se promene u telu dešavaju postepeno, što samo dodatno otežava povezivanje da je problem zapravo u ispijanju kafe na prazan stomak.

@getwaistedbylexi This is definitely a real thing I see everyday with clients. Make sure you are listening to your body. Lymphatic drainage massage is a great service to help with bloating and getting rid of excess fluid and toxins that have built up over time. 100% PAINFREE & you feel amazing after! 🫶🏻 Remember bloating is NOT normal ❌ do not let your body trick you into thinking it’s something you have to deal with everyday. Hormonal changes are sometimes hard to notice when the change is gradual but if you aren’t feeling like yourself it’s definitely something to follow up on. Coffee has a lot of great benefits but just as many negative so make sure to listen to your body 🫶🏻☕️ #fyp #trending #coffee #hormoneimbalance #hormonehealth #coffeeaddict #bloated #bloatingtips #lymphaticmassage #lymphaticdrainage #stomachissues #bodycontouring #bloatedstomach ♬ Anti-Hero - Taylor Swift

Video je, očekivano, izazvao mnogobrojne komentare. 

- Radim ovo 2 godine bez znanja da je kafa prouzrokovala moj hormonalni disbalans - 

- Ja svaki dan, godinama... -

- Konačno uzimam život u svoje ruke i jedem pre ispijanja kafe. To sam uradila ovog jutra i već vidim promene - 

- To je verovatno i moj problem - komentarisale su mnoge korisnice TikToka. 

Pojedine su naglasile da odbijaju da prihvate takve tvrdnje jer vole kafu, iako su svesne da se suočavaju sa nadimanjem, dok je većina ipak priznala da imaju pomenute simptome i da će promeniti svoju jutarnju rutinu.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)