Odrasli

KAO BEBA POČELA JE DA GUBI KOSU, LEKARI SU JOJ SAOPŠTILI PORAŽAVAJUĆE VESTI: Zbog Danieline ispovesti zaplakaćete istog trena (VIDEO)

Već kao tinejdžerka nije imala nijednu dlaku na licu i telu, od tada je krenula njena borba.

18.01.2023 20:01

KAO BEBA POČELA JE DA GUBI KOSU, LEKARI SU JOJ SAOPŠTILI PORAŽAVAJUĆE VESTI: Zbog Danieline ispovesti zaplakaćete istog trena (VIDEO)
instagram.com/daniellemakeup

Daniel Gilbert (24) od šeste godine nema nijednu dlaku na licu i telu. O svom problemu javno je govorila na platformi Tiktok na kojoj je prati više od 600.000 ljudi. Kako je otkrila, od alopecije pati još od kada je bila beba. S godinama joj je ona zadavala sve više problema, te je živela veoma povučenim životom. Danas je uspešna influenserka koja pomaže svima koji su prošli ili prolaze kroz istu situaciju kao ona. 

instagram.com/daniellemakeup

Daniele je danas uspešna šminkerka

 

- Imala sam bujnu kosu do 18 meseci. Zatim je mama primetila da na jednom delu glave više uopšte nemam kosu i odvela me kod lekara. Isprva su rekli da je to dečja alopecija i da će kosa ponovo izrasti. Na kraju su me uputili dermatologu i kada sam imala dve godine dobila sam novu dijagnozu. Rekli su mi da je alopecija trajna - ispričala je za Metro.

 

 

Influenserka je dodala da joj je kosa nastavila sa opadanjem te je na kraju sa šest godina skroz obrijala glavu i bila potpuno ćelava.

- Roditelji su mi bili neverovatna podrška i rekli su mi da izgledam jako kul, što mi je podiglo samopouzdanje - dodala je.

Kada je imala 14 godina, Daniel je izgubila sve dlake na telu uključujući obrve i trepavice. Otkrila je kako joj je to bilo posebno teško jer je bila tinejdžerka i osećala je kako gubi svoj identitet.

 

 

- Kada sam krenula na fakultet moje samopouzdanje je bilo poljuljano i bilo mi je teško pri upoznavanju ljudi. Osamila sam se i povukla u sebe. Bilo me je sramota zbog alopecije sa kojom sam se borila. Htela sam da podignem svest o alopeciji i pokažem ljudima da mogu biti lepi i voleti sebe. Počela sam da eksperimentišem šminkom jer sam htela da se barem na neki način osećam lepo. Sada imam više samopouzdanja nego ikad - objasnila je tiktokerka.

 

 

Posebnu podršku ima i od svog dečka koji ne obraća pažnju na promene koje su usledile na njenom licu i telu usled zdravstvenih problema.

 

 

- U sjajnoj sam vezi s muškarcem koji me voli bez obzira da li imam periku ili sam potpuno prirodna - objasnila je ona s osmehom na licu.

 

 

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)