Odrasli

MANEKENKU IZBACILI IZ AVIONA ZBOG KILAŽE! Ali za nju je tek tad nastupio pravi pakao! (FOTO)

Plus sajz model Džulijana Nehme (38) doživela je veliku neprijatnost na aerodoromu u Dohi, gde su joj tražili da kupi kartu od čak 2.886 evra za biznis klasu koja je mnogo komfornija.

26.11.2022 18:03

MANEKENKU IZBACILI IZ AVIONA ZBOG KILAŽE! Ali za nju je tek tad nastupio pravi pakao! (FOTO)
Printscreen Instagram/@juliananehme

Brazilska plus sajz manekenka Džulijana Nehme (38) našla se u vrlo neprijatnoj situaciji nakon što joj je aviokompanija zabranila da se ukrca na let za Dohu.

Iako je imala uredno kupljenu avionsku kartu nije joj dozvoljeno da se ukrca na let od Bejruta do Dohe ukoliko ne kupi kartu za prvu klasu koja je koštala 2.886 evra.

Vapaj na mrežama

Nehme je bila sa porodicom na odmoru u Libanu i prema planu leta trebalo je da otputuje od Bejruta do Dohe gde bi imala presedanje na let do rodnog Sao Paola. Kad je stigla na aerodrom, dočekalo ju je neprijatno iznenađenje.

Kako je objasnila, zabranjeno joj je da se ukrca na let, osim ukoliko ne kupi preskupu avionsku kartu za prvu klasu, iako je već imala uredno kupljenju kartu za let do Dohe.

- Oni uskraćuju moje pravo da putujem. Očajna sam. Pomozite mi. Ne žele da se ukrcam u avion samo zato što sam debela. Traže da kupim kartu prve klase koja košta 2.886 evra. Ja nemam taj novac, a imam samo još 30 minuta do poletanja - zavapila je ona na društvenim mrežama. 

Ta njena objava izazvala je pravu buru na društvenim mrežama.

- Kakva sramota za kompaniju i kakva diskriminacija ljudi. Iako sam debeo i ja sa čovek kao i svi ostali - 

- Ovo je strašno, odakle bilo kome pravo da diskriminiše ljude zbog težine - bili su samo neki od komentara podrške Džulijani.

Međutim, ona je morala da ostane na aerodromu u Bejrutu a društvo joj je pravila majka, dok su njena sestra i sestrić otputovali za Katar. Zbog svega toga Džulijana je izgubila vreme i let iz Dohe do Sao Paola, što joj je napravilo dodatne probleme i troškove. 

Bila je agresivna

Međutim, kako su objasnili u aviokompaniji s kojom je trebalo da leti, prvobitni problem je bio to što njen rođak, koji je putovao s njom, nije imao validni kovid test koji mu je bio neophodan nakon sletanja u Dohu.

- Putnica o kojoj je reč je na aerodromu u Bejrutu bila izuzetno agresivna prema osoblju. Jedan od njenih rođaka nije pokazao validan PCR test za kovid, zbog čega im je rečeno da ne mogu da se ukrcaju na let. To je dodatno razljutilo putnicu koja je bila toliko bezobrazna i agresivna da je moralo da interveniše aerodromsko obezbeđenje i udalji je jer je plašila putnike - rekli su u aviokompaniji.

Oni su odbili da joj vrate novac za već plaćenu avionsku kartu od 966 evra, ali je ona iste večeri uspela da rezerviše kartu preko druge aviokompanije.

Nismo izuzetak

Upitani da prokomentarišu njene optužbe da u avion nije puštena samo zato što je gojazna, u aviokompaniji su pojasnili da primenjuju ista pravila kao i drugi.

- Putnici koji ometaju prostor saputnika i ne mogu da pričvrste pojas moraju da kupe dodatno sedište kao meru predostrožnosti, udobnosti i bezbednosti svih putnika. To pravilo je u skladu sa praksom većine drugih aviokompanija i mi po tom pitanju nismo izuzetak - insistirali su u pomenutoj kompaniji koja nije dozvolila Džulijani Nehme da se ukrca na njihov let za Dohu.     

BONUS VIDEO:

Komentari (0)