Odrasli

KOLIKO ČESTO TREBA MENJATI DONJI VEŠ? Odgovori struke šokirali su javnosti, pa ko još toliko često ovo radi? (VIDEO)

Tiktokerka Tara Šah otkriva koliko dugo treba nositi donji veš i kada je vreme da ih bacite. Odgovori njenih pratilaca su zapanjujući.

11.11.2022 20:03

KOLIKO ČESTO TREBA MENJATI DONJI VEŠ? Odgovori struke šokirali su javnosti, pa ko još toliko često ovo radi? (VIDEO)
Foto: Shutterstock

Možda ste oni koji redovno kupuju donji veš, te vole da on bude nov i da vam lepo stoji, a možda ste od drugih koji se drže starih gaćica ili bokserica, jer su navikli na njih i njihovu udobnost. Iako među nama ima i jednih i drugih, na društvenim mrežama su se ljudi iznenadili zbog podatka kada zaista treba kupiti novi donji veš i baciti stari.

Tiktokerka Tara Šah je na svom profilu na ovoj društvenoj mreži otvorila diskusiju, objavivši podatak da je optimalno poželjno nositi isti donji veš 6 do 12 meseci i da je to pravi rok trajanja ovog komada odeće koji nosimo svakodnevno. Ona je pretražujući internet i odgovore na pitanje "koliko dugo treba čuvati donji veš" naišla na prvi iznenađujući rezultat , koji je, prema tvrdnji mnogih eksperata, poželjno da bude najduže godinu dana. 

shutterstock.com

Koliko često treba menjati donji veš

 

Mnogi korisnici tiktoka su bili šokirani jer je većina shvatila da zapravo ne mari toliko za to koliko je njih veš star.

" Na fakultetu sam i imam neke iz 7. razreda."

"Imam iste gaćice već pet godina unazad."

"Moj najstariji par je star 16 godina."

" Čekaj, ovo mi niko nije rekao. Ja ih čuvam dok se ne pocepaju."

"Imam stariji donji veš od svih ovde u komentarima", nadovezivali su se komentari zaprepašćenih korisnika mreže.

Šokantan je podatak da se ogroman broj  korisnika, koji su ostavili komentare, izjasnilo kako se ne seća kad su zadnji put kupili nove gaćice, te da godinama nose stare dok se ne pohabaju. Neki su rekli da, takođe, kupuju i nove ali da se drže i nekih starih jer su kvalitetni i njima omiljeni.

 

 

Pojedini stručnjaci su se osvrnuli na ovu konstataciju, te je ginekolog Čavon Momon Nelson za strane medije rekla kako " ne postoji pravilo po kojem se donji veš treba baciti nakon šest meseci". Ona je istakla da je jedini važan uslov koristiti isti donji veš koji je opran u toploj ili vrućoj vodi kako bi se sa njega uklonile sve bakterije. Takođe, smatra da je sasvim prihvatljivo i dobro nositi novi, pamučni i čisti veš, međutim, stari ne treba nikako bacati, ako baš ne morate. 

Ipak, čini se da svi stručnjaci ne dele isto mišljenje, te da objava ove tiktokerke "pije vodu". Specijalista za intimno zdravlje Širin Lakani je navela da istraživanje sugeriše kako zapravo treba nositi isti donji veš najviše godinu dana, a oni koji treniraju i češće. 

- Pranje donjeg veša u veš mašini neće uvek rešiiti problem bakterija poput Ešerihije koli.- navodi ona

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)