Dete

Majka je podigla poklopac detetove flašice iz vrtića i ZGROZILA SE! Ovo ne želite da vidite, roditelji, oprez!

Iako mnoge majke misle da deca koriste kako kod kuće tako i u vrtiću čisti pribor, ipak nije tako. Jedna mama je pokazala svima šta se sve može naći iza poklopca flašice koje dete koristi i da li to utiče na njegovo zdravlje.

14.06.2022 15:00

Majka je podigla poklopac detetove flašice iz vrtića i ZGROZILA SE! Ovo ne želite da vidite, roditelji, oprez!
pexels.com

Svi roditelji smatraju da njihova deca u vrtiću borave u besprekornim uslovima i da oni mogu mirno da budu za to vreme na poslu, prepuštajući svog mališana sigurnim rukama. Kako standardi obično nalažu, prostorije u vrtiću gde deca borave se redovno čiste i održavaju kao i pribor koji deca koiste za ishranu i higijenu. Jedna majka je razbila mit o flašicama koje se reklamiraju, a mnogi bi na osnovu snimka rekli da pojedini zaposleni u vrtićima ne poseduju isti nivo odgovornosti i da se prema deci njihovom zdravlju naivno ophode.

Majka devojčice koja boravi u vrtiću, objavila je video na Tik Tok mreži pokazavši ubuđalu flašicu koju  devojčica svakodnevno koristi dok boravi u vrtiću. Zgrožena majka je objasnila da je devojčica imala mnoge zdravstvene probleme zbog toga i da je stalno kašljala.

Poznate flašice često su problematične

Radi se o flašici koja je popularna među decom poznata kao "360 stepeni" i može se piti sa svih strana, bez da se sadržaj prolije. Majka je otvorila flašicu kako bi je očistila  i pokazala kako ona sada izgleda. Sklonivši zeleni poklopac sa nje, bila je uočljiva buđ koja se nataložila na flašici, a koja je zgrozila sve.

 

@danit___ 🥴😩😭 my baby has been drinking mold for months all day daily!! #PepsiApplePieChallenge #Fyp #daycarechronicles101 #Daycare #Mold #SippyCup #360Cup #munchkin ♬ Oh No - Kreepa

 

Ova žena koja se nije potpisala na svom profilu, rekla je da ne napada vrtić, već da želi da podigne svest o flašicama koje se reklamiraju da se one ne čise dobro i da nakon čišćenja mogu i dalje da sadrže buđ. Na devojčicinoj flašici ta buđ se gomila čak šest meseci, kako tvrdi majka i nije bila dobro očišćena.

- Njene ostale flašice kod kuće su dobro očišćene - rekla je svojim pratiocima u videu.

Buđ izaziva alergije i prisutna je kod svih u kući

U novoj američkoj studiji koja je skoro rađena, otkriveno je da svaki četvrti ispitanik u kući ima neku buđ koja je povezana sa zdravstvenim rizicima, piše Index.hr. Američka agencija za zaštitu životne sredine navodi da buđ proizvodi alergene i može prouzrokovati napade astme kod ljudi.

Osim toga, prisustvo buđi u domu može da iritira kožu, oči, grlo i pluća, kod alergičnih i kod onih koji to nisu.

BONUS VIDEO:

Komentari (1)

bg

14.06.2022 15:42

Dal je moguce da ova guska nije prala flasicu svakog dana .