Dete

NEKADA JE BILA VEGAN, ALI POSLE TRUDNOĆE SVE SE PROMENILO: Sada čeka treće dete, evo čime hrani porodicu (FOTO+VIDEO)

Jelovnik je promenila u potpunosti pa ga sada čini 90 odsto životinjskog porekla.

21.03.2024 14:40

NEKADA JE BILA VEGAN, ALI POSLE TRUDNOĆE SVE SE PROMENILO: Sada čeka treće dete, evo čime hrani porodicu (FOTO+VIDEO)
facebook-printscreen-The Meat Based Nutritionist

Šveđanka Izabel je fitnes instruktorka i diplomirani nutricionista. Ona je takođe i mama dva mališana, od nepunih godinu dana i tri godine, dok je sada treći put trudna. Već posle prve trudnoće odlučila je da svojoj porodici uvede najviše mesa u ishranu. Ova odluka je izazvala mnogo polemike i kontroverzi, ali mama Izabel tvrdi da je njen mali sin Taj, star godinu dana, oduševljen ovom ishranom.

Izabel je bila vegan pre nego što je postala majka, ali je nakon rođenja svog najmlađeg sina prešla na raznovrsnu ishranu. Odmah je primetila promene u svom telu. Naime, brzo je izgubila kilograme nakon porođaja, a dodavanje ribe i mesa u njenu ishranu donelo je i druge zdravstvene beneficije, a o tome je pisao i San.

 

 

90 odsto ishrane zasnovane na mesu

Iako je i sama smatrala da je ishrana bazirana isključivo na mesu "luda", Izabel i njena porodica sada se uglavnom hrane na ovaj način. Odbijajući da se vrate starim navikama, porodica sada konzumira sirovo mleko, žumanca, sušeno meso i veoma malo povrća.

 

Obroci za mlađeg sina

Dok većina mališana jede obroke prilagođene njihovoj dobi, mali Taj svakodnevno konzumira obilan doručak sastavljen od tri jaja uz dodatak putera i mešanih bobica. Za ručak i večeru, umesto uobičajenih obroka za decu, Taj konzumira 100g domaćih pljeskavica od goveđeg mesa, kuvanih na puteru, uz lagano kuvana goveđa prsa.

Reakcije na ishranu porodice

Izabel tvrdi da njena porodica dobija sve potrebne hranjive sastojke iz mesa, a čak i ističe da je njen najmlađi sin viši i zdraviji od druge dece njegovog uzrasta i da nema alergija. Međutim, postoji i negativna reakcija na njihovu ishranu, sa komentarima koji tvrde da je ovakav način ishrane "okrutan" prema deci.

 

 

Budući planovi

Izabele je trudna treći put i planira da i svom trećem detetu uvodi mesnu ishranu od šestog meseca starosti. Takođe, priprema vodič o tome kako pravilno uvoditi meso u ishranu dece, ali ističe da svaka porodica treba da pronađe ishranu koja im odgovara.

Iako je ova ishrana izazvala mnogo polemike, Izabele tvrdi da je njen cilj da ona i njena porodica jedu ono što im prija, te da ne preporučuje ovakav način ishrane svima.

 

 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)