Dete

NJEN BRAT IMA AUTIZAM I URADIO JE NEŠTO ZBOG ČEGA SE OVA DEVOJČICA GUŠILA U SUZAMA: Niko ne može da ostanete imun na ovakve emocije! (VIDEO)

Ljubav prema mlađem bratu je zaista posebna, tvrde oni koji su se iskusili, a to dokazuje i ova mališanka.

19.06.2023 10:01

NJEN BRAT IMA AUTIZAM I URADIO JE NEŠTO ZBOG ČEGA SE OVA DEVOJČICA GUŠILA U SUZAMA: Niko ne može da ostanete imun na ovakve emocije! (VIDEO)
Printscreen/TikTok/laughhard__

Odrastanje sa bratom jedna je od najlepših stvari koje neko može iskusiti, tvrde one koji su imali priliku za to, iako su razmirice u mlađim danima i te kako moguće. Sa njim delite tajne, a ako ste približnih godina ili ako je brat stariji od vas, uvek imate nekoga ko vam čuva leđa i ko će biti tu da stane na vašu stranu.

Da je sestrinska ljubav prema bratu nešto posebno dokazala je i jedna devojčica na TikTok mreži čijem je bratu u ranom detinjstvu dijagnostikovan autizam. To, međutim, nije promenilo intenzitet njene ljubavi prema njemu, već ju je možda učinilo i većom. 

Printscreen/TikTok/laughhard__

Devojčica je plakala dok je grlila brata, a majci nije bilo jasno zbog čega plače

U snimku koji je objavila majka dečaka i devojčice, mališanka je plakala iz sveg glasa. U pozadini se čula njena majka kako je pita: "Zbog čega plačeš?". Dok je sestra grlila brata i pokušavala da obuzda suze, nekako je uspela da izusti:

- Zato što jede sendvič od ćuretine i sviđa mu se. Baš poput mene! O, moj Bože, kao ja. Ovo je dan koji sam čekala - ponavljala je devojčica u neverici.

Naime, poznato je da osobe sa autizmom teško prihvataju bilo kakve promene, te je očigledno da je i ovaj mališan verovatno imao ustaljene namirnice koje je konzumirao i od kojih nije odustajao ni pod koju cenu. Dan kada je odlučio da okusi ono što njegova sestra očigledno voli da jede za doručak, za nju, ali i za celu porodicu, je bio više nego poseban. Znala je da je to za njegovo stanje veliki napredak. Grlila ga je i ljubila dok ju je on posmatrao umilnim pogledom. Osećao se lepo u njenom zagrljaju, što je još jedan dokaz da mališan odlično napredovao. 

Snimak je pokupio 1,4 miliona sviđanja, a dirljiva scena mnogima je izmamila suze na oči. 

@laughhard__ Awww sister so proud ❤️❤️❤️❤️❤️ #blowthisup #fyppppppppppppp ♬ original sound - Laugh Hard

- Autizam+empata. Mama imaš pune ruke posla -

- Porodica i prijatelji deteta sa posebnim potrebama znaju zbog čega je ovo velika stvar - 

- Ona ima divnu dušu -

- Jooj... ona ima tako nežno srce... divna seka -

- Može se osetiti njena ljubav prema bratu... -

- Najbolja sestra ikada - komentarisali su korisnici mreže.

Tiktokeri su bili oduševljeni reakcijom devojčice koja je pokazala koliko je ponosna na brata. Majka je, inače, u objavi napisala da je mališan po prvi put probao novu hranu u sedmoj godini.

Autizam je složeni poremećaj mozga koji karakteriše slaba ili gotovo nikakva interakcija i komunikacija kao i organičeni obrasci ponašanja. Poremećaj se odvija u nekoliko delova mozga, ali utiče na sveukupno ponašanje. Genetska predispozicija igra značajnu ulogu za razvoj autizma, ali se još ne zna koji su geni za to odgovorni. Kod težih oblika tog stanja se uočavaju oštećenja poput mentalne retardacije, izraženog ćutanja i ponavljajuće motorike (lupkanje i ljuljanje), dok kod blažih postoji aktivan i prepoznatljivo neobičan socijan pristup usko ograničenih interesa i pedantne komunikacije.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)