Dete

OVO JE NAIZGLED OBIČAN DEČAK, DOK MU NE POGLEDATE U OČI: Neverovatan prizor oduševio je svet, zaista je retka pojava (FOTO)

Tiktokeri su komentarisali kako će mališa biti jedinstven u društvu i da će svakako biti prava atrakcija svima, naročito devojkama.

26.05.2023 13:00

OVO JE NAIZGLED OBIČAN DEČAK, DOK MU NE POGLEDATE U OČI: Neverovatan prizor oduševio je svet, zaista je retka pojava (FOTO)
Printscreen/TikTok/dayana.shop3

U svojoj najmlađoj dobi kada tek počinju da rastu, deca su najinteresantnija. U tom periodu oni prolaze kroz različite promene, koje su vidljive i manje vidljive, ali to roditeljima svakako ne promiče. Menjanje izgleda deteta može se reflektovati kroz to da u jednom periodu ono liči na oca, a već u narednom na majku. 

Zbog toga nijedan roditelj ne može jasno da kaže kako će dete izgledati dok barem ne napuni tri godine jer je do tada mališan podložan mnogim promenama. Ipak, postoje situacije kada dete nešto dobije od rođenja što ga čini autentičnim i prati kroz život. Kod nekoga je recimo to beleg. Ipak, daleko nesvakidašnja situacija sa kojom se roditelji susretnu kod svog mališana je da ima različite boje očiju.

Printscreen/TikTok/dayana.shop3

Dečk ima različite boje očiju zbog čega su mnogi tiktokeri bili oduševljeni

Da autentičnost i različitost mogu biti itekako lepi, pokazala je jedna mama na TikTok mreži, podelivši snimak svog preslatkog dečaka koji na svet gleda različitim očima, ali bukvalno. Njemu je jedno oko plave, a drugo braon boje. Svaka polovina lica kada se posmatra za sebe, izgleda kao da se radi o drugoj osobi. Činjenica je ipak da je dete jedinstveno u toj svojoj različitosti i da svojom pojavom sigurno privlači pažnju okoline. Snimak koji je majka podelila pogledalo je 2,8 miliona korisnika a mnogi su bili oduševljeni ovom pojavom kod dečaka.

- Brat će imati sve devojke kada poraste-

- Jedinstvena beba-

- Imam isto ovakve oči-

- Prekrasan je.-

- Poput Haskija- komentarisali su korisnici mreže.

Mama dečaka iz Italije podelila je i druge snimke kada je on bio izuzetno mali, dok je još bio beba pa se vidi da ga to prati od rođenja. Mnogi Tiktokeri su komentarisali kako će mališa biti jedinstven u društvu i da će svakako biti prava atrakcija svima, naročito devojkama.

Ovo stanje je inače u medicini poznato kao heterohromija. Rezultat toga je manjak ili višak melanina prisutnog u šarenici oka. Ovo nije bolest i heterohomija nije opasna po život. U većini slučajeva ona je urođen i ima genetsku predispoziciju, prenosi Optometrija.net.

Heterohomija koja se javlja kasnije u životu naziva se stečena i uzrok je najčešće povreda oka, uveitis ili korišćenje nekih lekova protiv glaukoma. Među poznatima koji imaju ovaj poremećaj oka su Kejt Bosvort, Mila Kunis, Džoš Henderson, Elizabet Berkli i drugi.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)