Dete

MISLILA SAM DA SU MODRICE NA STOMAKU MOGA SINA OD PADA, ove simptome nikako ne smete da ignorište! Priča hrabre mame dira pravo u srce! (FOTO)

Keli Braning je u početku modrice po sinovljevom telu pripisivala njegovoj nestašnosti, a kada ga je odvela kod lekara i čula dijagnozu, nastupio je totalni šok.

22.12.2022 16:01

MISLILA SAM DA SU MODRICE NA STOMAKU MOGA SINA OD PADA, ove simptome nikako ne smete da ignorište! Priča hrabre mame dira pravo u srce! (FOTO)
facebook-Kelly Brunning

Deca često umeju da budu nespretna, pa se dešava da im se na telu pojave modrice. Baš zato je Keli Braning (30), mama jednog dečaka, najpre mislila da su modrice koje se pojavljuju na telu njenog mališana jednostavno nastale od padova. Međutim, budući da se one vremenom nisu povlačile, a dečaku Džeksonu se pojavila i visoka temperatura, to je Keli bio jasan signal da sina mora hitno da odvede u bolnicu. Na zaprepašćenje svih, dijagnoza u bolnici je glasila da mališan ima leukemiju.

Porodica je iz Blejkona, a osim Džeksona imali su i njegovog brata blizanca, Elija, dok treći brat Dilan bio na putu. Džekson je odmah primljen u dečiju bolnicu u Liverpulu i lekari su davali sve od sebe da dečak preživi. Lečen je intenzivnim hemoterapijama i ostalim adekvatnim medikamentima.

Mališan, međutim, nije odmah dobro reagovao na terapiju, pa je ona morala znatno da mu se pojača. Od jačine hemoterapije izgubio je kosu, zbog čega je bio dodatno tužan. Na sreću, njegova mama je uspela da uzme bolovanje, nađe pomoć oko njegovog brata blizanca i bdi nad Džeksonom u bolnici danima i noćima. Sve to je činila iako je bila u drugom stanju.

- Tešila sam sina i govorila mu da je njegova kosa magična i da će mu ponovo izrasti. Sam bog zna koliko mi je bilo teško. Kod kuće sam ostavila drugo dete, njegovog brata blizanca, a bila sam trudna sa trećim. Međutim, samo mi je bilo bitno da se on oporavi - objasnila je kasnije mama Keli.

Prema njenim rečima, usledila je teška bitka. 

- Džekson, koji sada ima 6 godina, stavljen je na dvogodišnji tretman lečenja koji je uključivao uzimanje oralne hemoterapije svake noći kod kuće, pored regularne hemoterapije, lumbalnih punkcija i steroida. Sada, 4 godine kasnije, smatra se da je on dobro reagovao na lečenje, ali i dalje zahteva preglede svaka 3 meseca -  izvestio je Cheshire Live, a preneo San.

Majka je veoma ponosna na njega.

- Ponosna sam na Džeksona jer se tako dobro snašao u osnovnoj školi i nastavio sa životom. Nedavno sam se uspaničila kada je bio prekriven modricama i plašila se da je ponovo oboleo, ali mi je onda rekao da je igrao fudbal sa starijim dečacima - dodala je ona, najzad kroz osmeh.

Za razliku od ostale dece, Džeksonovo odrastanje ostalo je obeleženo lečenjem i neprekidnim kontrolama koje će ostati doživotne. Zbog pune 4 godine hrabrosti i činjenice da je već prošao mnogo toga, dobio je specifičan trofej u obliku zvezde od strane istraživača kancera u Britaniji.

- Džekson je zaista zaslužio svoj orden i potrebno je posvetiti veću pažnju zastupljenosti raka kod dece. On se u mnogo čemu razlikuje od raka kod odraslih, a ukoliko se ustanovi na vreme, rezulati mogu biti zadovoljavajući, kao što je slučaj kod Džeksona - rekli su lekari koji su bili uz dečaka u njegovim najtežim danima.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)