Zanimljivosti

KOLIKO SU MOĆNE! Vratio se trend koji je devedesetih "lansirala" princeza Dajana, ako ih već nemate, TRK PO JEDNE! (FOTO)

Pokojna britanska princeza oduvek je privlačila pažnju svojim stilom, a evo koji njen omiljeni ležerni autfit je ove jeseni obavezan za svaku damu koja polaže posebnu pažnju na izgled.

03.09.2022 18:01

KOLIKO SU MOĆNE! Vratio se trend koji je devedesetih "lansirala" princeza Dajana, ako ih već nemate, TRK PO JEDNE! (FOTO)
Tanjug/AP

Od smrti princeze Dajane navršava se 25 godina, međutim, njen uticaj na modu nikada nije nestao. Naime, njen stil je bio i ostao i dalje velika inspiracija mnogim mlađim generacijama, ali i dizajnerima za mnoge nove kolekcije, pa ne čudi što se određeni komadi odeće i aksesoara, koje je ona rado nosila, vraćaju na velika vrata.

Biciklističke kao moćan modni komad

Poznati brend odeće od kašmira "En Pil"  podsetio je na neka od najboljih izdanja nekadašnje britanske princeze, kao i čitave odevne kombinacije koje je princeza od Velsa rado nosila. Među njima su svakako šortsevi i biciklističke u kombinaciji s duksevima i glomaznim džemperma.

Biciklistički šorts naročito je dobio na popularnsti 2022. godine i čini se da se već uveliko vratio na velika vrata. Princeza Dajana je bila viđena u toj sportskoj kombinaciji nemali broj puta i svi su taj stil povezivali sa njom. Iako današnje generacije eksperimentišu sa njima i dozvoljene su razne kombinacije, čini se da se većina dobro drži prepoznatljivog stila princeze i toga kako je to ona umela da iskombinuje.

Ni hajine nisu bile ništa manje vredne pažnje

Stil koji je Dajana godinama negovala izdvajao ju je među džet setom, a njeni autfiti nisu bili potpuni bez haljina koje je pažljivo birala za svaku priliku.

Njena venčanica u boji slonovače, optočena biserima, koju je nosila 1981. godine kada se udala za britanskog princa Čarlsa, i dalje je među najtraženijim i najpopularnijim pretragama na Guglu za buduće mlade. Posebno za one koje žele bajkovito venčanje, baš poput Dajaninog.

Crna "osvetnička haljina"

Mala crna haljina je komad odeće koji je nezaobilazan u ormarima mnogih dama, ali jedna takva sa otvorenim ramenima bila je simbol prefinjenosti princeze, a po nekima i komad koji je aludirao na osvetu. Naime, upravo tu haljinu ona je nosila na dan kada je princ Čarls javno na televiziji priznao da je njihov brak u krizi, a ona se pojavila nikad samouverenija. Otad je svi nazivaju "osvetnička haljina".

Tokom 90-ih godina Ledi Di je imala mnogobrojna pojavljivanja i u drugim sličnim malim crnim haljinama koje su ostale da budu klasičan i neprevaziđen trend decenijama kasnije.

Koliko je stil pokojne princeze ostao zapažen, pokazuju i istraživanja pretrage njenog stila koje broje više od 15.000 mesečno.

Zbog svog istančanog i prefinjenog, ali i modernog izgleda, Dajana je smatrana modnom ikonom u kraljevskoj porodici. Njena modna izdanja bila su često u mnogim analizama i člancima modnih stručnjaka i o njenom stilu se samo afirmativno pisalo. 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)