Zanimljivosti

Otkriveno je šta je PRINCEZA DAJANA OSTAVILA SINOVIMA! Pašće vam vilica kada ovo vidite!

Osim vrtoglave sume novca, momci su od majke nasledili i neke vredne uspomene i predmete, a jedan od njih danas koristi Kejt Midlton.

12.07.2022 14:00

Otkriveno je šta je PRINCEZA DAJANA OSTAVILA SINOVIMA! Pašće vam vilica kada ovo vidite!
Tanjug/AP

Čuvena britanska princeza Ledi Di bila je spremna da prekrši sva kraljevska pravila da bi svojim sinovima, princu Vilijamu i princu Hariju, pružila detinjstvo kakvo je želela. Ipak, ta njena misija je nažalost prekinuta budući da je poginula u nesreći 1997. godine, dok su njeni naslednici još bili deca. Nakon njene tragične smrti, bilo je logično da će njeno bogatstvo i imovinu naslediti upravo dečaci. 

Naime, budući da su njih dvojica u trenutku majčine smrti bili maloletni, zaostavština koju su nasledili je morala da se poveri na čuvanje sve dok ne odrastu i ne postanu dovoljno odgovorni za baratanje ogromnim svotama novca. Navodno, Dajana je za sobom ostavila više od 15 miliona evra, a ta suma je smanjena na nešto više od 10 miliona nakon što je plaćen porez na nasledstvo.

Tanjug/AP

Princeza Dajana drži princa Harija

Ipak, godine pametnih ulaganja od strane kraljevskih savetnika su se isplatile, te se bogatstvo uvećalo na više od 23 miliona evra do trenutka kada su prinčevi Vilijam i Hari ispunili uslov da ga naslede.

Iznos, inače, potiče od obeštećenja koje je princeza Dajana dobila nakon razvoda od princa Čarlsa, a braća su novac podelila na ravne časti. Deo novca su dobili kada su napunili 25 godina, ali su za punu sumu morali da čekaju do 30. rođendana.

 

Iako bi mnogi pomislili da je Vilijamu i Hariju novac bio najvažniji, istina je da su im neki od Dajaninih ličnih predmeta bili daleko posebniji. Najvažniji deo njene zaostavštine je bila njena venčanica, koju su prinčevi nasledili kada je Hari napunio 30 godina.

- Takođe, nakon njene smrti, pružena im je mogućnost da od njenih stvari u Kensingtonskoj palati izaberu za sebe po jednu uspomenu - tvrde izvori bliski kraljevskoj porodici.

Vilijam je odabrao njen “Cartier” sat, dok je Hari odabrao verenički prsten sa safirom i dijamantima. Ipak, kada je Vilijam odlučio da zaprosi Kejt Midlton, Hari je rešio da se žrtvuje za svog brata i ustupio mu je taj veoma drag komad nakita kako bi Vilijam mogao da ga pokloni svojoj budućoj supruzi, piše portal thenews.com.pk. S druge strane, izgleda da je Vilijam bratu pozajmio čuveni sat, budući da ga je Megan Markl nosila na jednom fotografisanju sa svojim suprugom.

Tanjug/AP

Princeza Dajana sa sinovima

Nema nikakve sumnje da su princ Vilijam i princ Hari bili centar sveta princeze Dajane. Volela je svoje dečake više od svega na svetu i dok je bila živa svoju ljubav im je nesebično poklanjala. Bila je primer majkama širom sveza i činila je sve što je bilo u njenoj moći da im pruži srećno detinjstvo. Na veliku žalost, nje više nema, ali je njenoj deci, unucima i svetu ostala predivna uspomenu na ženu velikog srca i duše.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)